Folkfest på Innebandyturneringen Duvan Cup

Duvan Cup är en stor innebandyturnering som sedan 1985 har gått av stapeln varje år i Tannbergsskolans sporthall i Lycksele, i södra Lappland. Det var behovet av drogfria arrangemang för ungdomar som var en av de främsta anledningarna till att Duvan Cup startades. Under årens lopp har Duvan Cup kommit att utvecklas till en stor folkfest som berör och engagerar folk i alla åldrar. I Lycksele är det faktiskt numera så att året är indelat i ”före och efter Duvan Cup”. Turneringen lockar spelare och besökare från hela Norrland men även från andra delar av landet. Under turneringen, som alltid genomförs den sista helgen i januari, deltar cirka 60 lag med ungefär 800 spelare. Evenemanget brukar locka omkring 5000 betalande besökare. Sedan starten 1985 så har tiotusentals spelare från hela Norrland men även övriga Sverige deltagit i folkfesten Duvan Cup som kombinerar idrott, nöje och hälsa.

Duvan Cup är en turnering för amatörer och antalet spelare per lag är begränsat. Det är SIBF:s regler som gäller på planen, med några viktiga undantag. Bland annat ska det alltid vara minst en tjej i varje lag och man spelar med handbollsmål (!) istället för vanliga innebandymål. Grejen med handbollsmål är en kul gimmick som har följt med sedan första året och det har blivit mäkta populärt bland spelare och publik. En annan grej med Duvan Cup som står ut som ett kännetecken för denna innebandycup och som därmed skiljer den från andra cuper i vårt land är att den genomförs utan avbrott, dygnet runt.

Matcherna är korta, 12 minuter i grundspelet och 15 minuter i slutspelet. Oavgjorda matcher i slutspelet avgörs med Sudden Death. Duvan Cup i Lycksele innehåller numera inte bara innebandy utan även olika konserter med både lokala och mer kända artister såsom Carola Häggkvist, Narnia och bröderna Simon och Frank Ådahl. Under turneringen genomförs ett antal kringarrangemang, som har bidragit till att göra Duvan Cup till en äkta och genuin folkfest. Dessutom finns ett café som serverar mackor, godis och mat natten lång.

Om ni funderar på att anmäla ert lag till denna cup men inte vet om ni har råd så ska ni vända er till oss. Vi på Delikatesskungen har nämligen konceptet som hjälper er att tjäna pengar till laget.

Innebandylag

Konsert