Ishockeyturneringen GP-pucken

Ishockyeturneringen GP-Pucken. GP-pucken är en jättestor ishockeyturnering för ungdomar som har arrangerats i Göteborg varje år sedan 1955. Det sägs att den gamle hockeykrigaren Sven Tumba fick sin idé till att starta TV-pucken – Sveriges äldsta TV-program – efter att ha besökt GP-pucken i Göteborg. TV-pucken drog sedan igång på hösten 1959 och har sedan dess rullat varje år i svensk TV. GP-pucken brukar locka hundratals ungdomslag i ishockey varje år och när denna jättelika turnering gick av stapeln under en minst sagt intensiv helg i januari i år så kunde arrangörerna räkna in hela 153 anmälda lag från både Västsverige – där så gott som vartenda ungdomslag i hockey staällde upp – men även från många andra delar av vårt land. En av ambassadörerna för GP-pucken är Per-Johan ”Pebben” Axelsson, en av svensk ishockeys allra mest kända spelare med ett förflutet i såväl Västra Frölunda som Tre Kronor och NHL borta i Nordamerika. Pebben tillhör alla de ungdomsspelare som en gång i tiden deltog i GP-pucken. Det finns många andra exempel på iskrigare av rang som startade sin karriär i GP-pucken, såsom Daniel Alfredsson och Freddie Sjöström.

Varje gång som GP-pucken arrangeras så förvandlas Göteborg till ett enda stort eldorado för hockeytokiga killar och tjejer i de yngre åren. Det pågår massor av matcher i och runt hela Göteborg, det finns inte en chans att någon enda skulle kunna missa att det är GP-pucken som har intagit staden och dess omgivningar.

Utvecklingen har i sanning gått framåt med stormsteg sedan starten år 1955. Då tog sig de flesta deltagarna med skridskorna hängande runt halsen och träklubban i handen till rinken med hjälp av spårvagn medan deltagarna av idag kommer dragande på stora hockeytrunkar med skydd och kompositklubba direkt från bilen. 1955 bestod benskydden av ett par dagstidningar som man hade rullat ihop och stoppat i raggsockorna. Idag är vartenda skydd tillverkat av specialmaterial av högsta standard.

Att delta i en ungdomsturnering är alltid förenat med många kostnader. Vi på Delikatesskungen kan hjälpa ert lag att få komma iväg till GP-pucken. Ta en titt här och läs om vårt omtyckta koncept.