Brottarcupen Folkbladetpokalen

Folkbladetpokalen är en mycket gammal och ärorik cup för brottare i alla åldrar, från de allra yngsta till de ärrade seniorerna. Här kan alla vara med som tränar brottning och tillhör en klubb som är med och tävlar i Folkbladetpokalen. Denna brottningscup körs varje år i Finspång AIK:s regi och den är faktiskt så pass gammal så att det inte finns någon som riktigt kommer ihåg hur gammal cupen är. Lustigt men sant. Det finns vissa ansvariga i den arrangerande klubben som tror att den drog igång i mitten av 1950-talet, vilket med andra ord skulle betyda att Folkbladetpokalen sakta men säkert skulle vara på väg att närma sig 60 år i skrivande stund. Om det stämmer så är denna brottningsturnering en av de allra äldsta i sitt slag, inte bara i Sverige utan de facto i hela världen. Det finns nämligen inte många andra brottarcuper som har hållit på oavbrutet lika länge som vad Folkbladetpokalen har gjort.

Det är alltså i Finspång i norra Östergötland som denna turnering i brottning går av stapeln varje år. Ortens brottarklubb – Finspång AIK – håller i alla de praktiska detaljerna och står som värd för hela evenemanget som brukar samla ungefär ett hundratal brottare i alla åldrar från Östergötland men också från alla möjliga håll i landet. Det är en öppen turnering vilket betyder att oavsett om er brottningsklubb är belägen i Karesuando eller i Ystad så är ni välkomna att delta i Folkbladetpokalen i Finspång.

Folkbladetpokalen genomförs i Aleceum som är en stor arena för inomhussporter i stil med tennis, squash, badminton, volleyboll, basket, handboll och innebandy. Och brottning förstås. Aleceum ligger på Grosvad som är Finspångs största område för idrott och rekreation. Här har man samlat simhallar och idrottshallar samt arenor för fotboll, friidrott, bandy, ishockey och en lång rad med andra sporter. Det är ett riktigt eldorado för idrottare i alla åldrar som vi snackar om alltså.

Skulle ni i er klubb vilja delta i Folkbladetpokalen så kan det ju vara bra att kunna tjäna pengar till klubben för att på så sätt ha råd att genomföra denna satsning. Då kan vi tipsa er om att ta kontakt med oss på Delikatesskungen så ska vi berätta hur ni kan tjäna de pengar som ni behöver för att delta i denna cup.

Brottning