Åk på klassresa till Köpenhamn

Åk på klassresa till Köpenhamn. Köpenhamn är inte bara huvudstaden i Danmark. Det är också vår närmast belägna kontinentala storstad och numera är Köpenhamn sammanlänkad med Malmö i och genom Öresundsförbindelsen som utgörs av en 15,9 kilometer lång förbindelse i form av en bro och en tunnel tvärs över och under Öresund. Det gör att man mycket snabbt och lätt kan ta sig till och från Köpenhamn lika enkelt som att åka mellan Kalmar och Öland via Ölandsbron, som dock är betydligt kortare än Öresundsförbindelsen.

Köpenhamn

Köpenhamn har enormt mycket att erbjuda alla sina besökare. Det är ett minst sagt perfekt resmål för en klassresa med massor av intressanta och spännande sevärdheter. Tivoli får ni inte missa, den enorma shoppinggatan Ströget i centrum med spännande butiker och myllrande folkliv är en annan sevärdhet, Experimentarium där besökarna själva får ”leka” vetenskapsmän på olika sätt är ytterligare ett måste bara för att nämna några få exempel på vad ni kan göra under er klassresa till Köpenhamn. En båttur på Köpenhamns kanaler är en hisnande upplevelse under er klassresa. Passa även på att utforska stadsdelen Nyhavn innan ni ger er ut på den där kanalturen. Det finns massor av olika spännande museer som ni också kan besöka under er vistelse i Danmarks huvudstad. Konstmuseet Louisiana är kanske det mest berömda av dem alla och ligger strax utanför Köpenhamn.

Staty i Köpenhamn

Och på tal om berömdheter så får ni inte missa att besöka Köpenhamns allra mest berömda celebritet, den världsberömda statyn Den Lilla Sjöjungfrun – eller Den Lille Havfrue som hon heter på danska – som ni hittar nere vid vattnet där hon sitter ensam på en sten och blickar ut över vattenytan i hamnen vid Langelinie.

Se till att boka ert boende i Köpenhamn i samband med att ni bokar själva resan dit. Ni kan själva välja antalet nätter på något av alla de moderna vandrarhemmen i Köpenhamn. självklart så kan ni även bo på hotell om ni hellre föredrar att göra det.

Vi på Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till er klassresa. Surfa in på vår hemsida så ska vi berätta mer om vårt helt unika koncept.