Åk på klassresa till Pettson och Findus

Satsa på att åka iväg på klassresa till Pettson och Findus. Pettson och Findus är en mycket populär barnboksserie som är skriven av författaren Sven Nordqvist. Huvudpersonerna i dessa böcker är gubben Pettson och hans busiga katt Findus. Flera filmatiseringar och pjäser har gjorts av böckerna. Dessutom har Pettson och Findus varit centralfigurer i Julkalendern som gick i SVT år 1993. Då var det skådespelarna Ingvar Hirdwall och Ica Nord som gjorde rollerna som Pettson och Findus.

pettson-och-findus

Böckerna om gubben Pettson och hans katt Findus har sålt som smör i solsken och har kommit att älskas av både barn och vuxna. Visste ni att man numera faktiskt kan åka och hälsa på hemma hos Pettson och Findus? Jodå, det är sant. Vid sjön Öljaren i västra Södermanland ligger Julita, som är ett stort gods med levande lantbruk och skog. Här träffar ni Pettson och Findus i deras egen gård och lekstuga. Huset är byggt i barnens egen storlek – det vill säga i 2/3 skala – för att barnen ska kunna känna sig som vuxna inne i huset. Här får barnen vara med i Pettsons och Findus värld och ta del av Findus hyss, lyssna till sagoläsning, lära sig om gårdens djur samt följa med och mata grisar, höns och ankor. Se på när Findus dukar till födelsedagskalas och tar hand om sina odlade köttbullar, samt hur han hjälper Pettson att städa. Här kan alla barn leka i Pettsons kök, i snickarboden eller åka i hans rutschkana.

Gubben Pettson är på många sätt och vis en symbol för den svenska småbrukaren. Genom att besöka Pettson och Findus i Julita får barnen på ett enkelt sätt lära känna livet på landsbygden och få en bättre förståelse för hur det svenska jordbruket fungerar.

Åk på klassresa till Julita och hälsa på hos Pettson och Findus. Det kommer garanterat att bli en i ordets rätta bemärkelse sagolik upplevelse för er allihop.

En klassresa är ju alltid något som kostar pengar men vi på Delikatesskungen har ett tips på hur ni kan tjäna pengar till er klassresa. Om ni är intresserade av att tjäna pengar till er klassresa så ska ni läsa här.