Tips inför ert träningsläger

Att åka iväg på ett träningsläger är minsann inget som man gör bara sådär helt plötsligt. Ett träningsläger kräver väldigt mycket av planering och förarbete om det ska få den kvalitet som krävs för att kunna anses som riktigt lyckat. Varje hårt luttrad idrottsledare som någon gång har varit med om att genomföra ett träningsläger – alldeles oavsett vilken idrott det än handlar om – vet vilket enormt hårt arbete av planering och praktiska förberedelser som ligger bakom det hela. När laget eller klubben sedan anländer till själva träningsanläggningen för att kicka igång ert träningsläger så ligger redan flera hundra timmars hårt jobb bakom. Ett arbete som har skötts och utförts i det tysta av både frivilliga och anställda ledare. Så ta och ge era ledare en riktigt värmande applåd av omtanke och tacksamhet nästa gång ni drar iväg på ett träningsläger. Här ska ni få några praktiska och användbara tips som ni kan ha med er i bakfickan nästa gång det är dags för träningsläger.

1) Om ni behöver tjäna pengar till klubben eller laget för att kunna finansiera ert träningsläger så ska ni absolut vända er till oss på Delikatesskungen.

2) För att ert träningsläger ska kunna bli precis så bra som just ni har tänkt att det ska vara så gäller det att ni är ute i riktigt god tid och bokar en träningsanläggning som motsvarar de krav som ni ställer. Det finns väldigt många sådana anläggningar både i Sverige och i våra närmaste grannländer samt ute i Europa som håller en mycket hög standard och som inte heller med nödvändighet behöver vara onödigt dyra. Men ni måste vara ute i god tid för att boka en sådan anläggning. Det är nämligen mycket hårt tryck på dem eftersom det är många om budet. Hos Eurotravel kan du läsa mer och boka träningsläger.

3) Se till att ni hinner med annat än att bara träna när ni åker iväg på träningsläger. Ägna kvällar och övrig tid åt att lära känna varann i laget och att ha riktigt skojigt tillsammans.

Fotboll