Spännande klassresa till Gamla Linköping

Vill ni vara med om en klassresa som verkligen är något alldeles extra så ska ni åka till Gamla Linköping, den historiska stadsdelen och friluftsmuseet i den annars numera så ultramoderna staden Linköping i hjärtat av Östergötland. Att besöka Gamla Linköping är som att slungas drygt 100 år tillbaka i tiden. Det är ungefär som att kliva rakt in i en helt annan tid. I Gamla Linköping får ni besöka en plats för lek och nyfikenhet, skratt och minnen, skönhetsupplevelser och avkoppling för själen. I de gamla stadskvarteren hittar ni trähus, kullerstensgränder, trädgårdar och många museer. Här finns också butiker och hantverk, restaurang och café. Visste du förresten att flera av scenerna i filmen om Rasmus på luffen är inspelade i Gamla Linköping?

Friluftsmuseet Gamla Linköping är unikt i sitt slag och har helt unika miljöer som kan användas som pedagogiska verktyg för upplevelse och lärande. Med fantasins och lekens hjälp blir historien begriplig och förståelig för både elever och vuxna. I Gamla Linköping kan elever och lärare tillsammans med museets personal resa i tiden. Med hjälp av museer och trädgårdar erbjuds möjligheten att ta ett kliv in i historien där eleverna lär genom alla sina fem sinnen. Ni känner, smakar, luktar, ser, hör och upplever hur livet var förr i vårt land. Ni blir på så sätt en aktiv del av historien på så sätt att ni interagerar med historien. Det finns även möjlighet för lärare och elever att utforska och upptäcka Gamla Linköping helt på egen hand.

En mycket uppskattad aktivitet i Gamla Linköping är Gammeldags Skoldag. Eleverna reser 100 år tillbaka i tiden och träffar skolmamsell Kjelland där de får prova på att skriva på griffeltavla, sudda med hartass och skriva med bläck. Skoldagen inleds mycket traditionsriktigt med morgonbön, som eleverna får ta del av genom ett förberedelsematerial. Hela upplevelsen Gammeldags Skoldag tar en timme i anspråk och brukar vara mycket uppskattad.

En klassresa till Gamla Linköping är ett minne för livet och här kan ni läsa mer om detta minst sagt spännande resmål. Låt er klassresa bli en lång och upplevelsespäckad historielektion där ni själva befinner er mitt i historiens skede. Behöver ni hjälp med att tjäna pengar till er klassresa så ska ni ta kontakt med oss på Delikatesskungen så ska vi hjälpa er.

Barn i Gamla Linköping