Skolresa till Idre Fjäll

En skolresa till Idre Fjäll måste nog ändå anses vara en av de mer spektakulära och minst sagt häftiga varianterna på temat skolresa som över huvudtaget går att finna i vårt land. För frågan är om det kan finnas något annat resmål i vårt avlånga land som kan bjuda på ett mer spännande och äventyrsspäckat utbud av aktiviteter än just Idre Fjäll. Om ni är sugna på att boka en skolresa till ett ställe som verkligen har allt så är det utan minsta tvekan Idre Fjäll som ni ska ta och kika lite närmare på.

Idre Fjäll invigdes 1968 och ligger i Dalarna, närmare bestämt 10 kilometer utanför tätorten Idre i Älvdalens kommun i den nordvästra delen av Dalarna. De två fjällmassiven Städjan och Nipfjället ligger alldeles i närheten av anläggningen. Vi snackar med andra ord om en fjällanläggning som är öppen året runt men som nog av de allra flesta förknippas med riktigt vass och härlig alpin skidåkning. Här finns bland annat Chocken, som är namnet på norra Europas allra brantaste pist. Men givetvis så finns det pister som passar för alla typer av skidåkare, inte bara fartdårarna alltså.

Till Idre Fjäll åker hundratals skolklasser och andra grupper från både Sverige och Norge samt en rad andra länder varje år för att uppleva äventyr och spänning. Här finns ett stort utbud av aktiviteter och ni bestämmer själva vad ni vill göra. Anläggningens personal hjälper er mer än gärna att boka er skolresa. Ridning, forsränning, bäversafari, mountainbike, paddling, klättring, höghöjdsbana, vandring, sporthall, utomhusbad och disco samt huskyturer är några av de aktiviteter som finns att välja mellan om man inte föredrar att åka slalom eller snowboard, förstås. En skolresa till Idre Fjäll blir garanterat ett minne för livet.

Om det är utförsåkning som lockar er så kan vi berätta att liftanläggningarna och pistområdena i Idre Fjäll är av toppklass allihop. Det senaste tillskottet är en sexmannalift som tar er till toppen av fjället Gränjåsvålen 890 meter över havet där det numera finns en mysig restaurang med fantastisk utsikt över det omgivande landskapet.

Om ni behöver hjälp att tjäna pengar till er skolresa så kan vi på Delikatesskungen hjälpa er genom vårt effektiva koncept. Kontakta oss så ska vi berätta mer.

Åka skidor i Idre Fjäll