Boka skolresa eller fotbollsresa till Barcelona

Tänker ni boka en skolresa till Barcelona? Vi på Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till er reskassa. Kontakta oss så ska vi berätta mer.

På bara några få årtionden har Barcelona förvandlats från en ful och tråkig hamnstad till ett av världens främsta resmål och idag är staden mer poppis än någonsin och erbjuder sina besökare allt från kultur och shopping till stränder och inte minst fotboll. Ingen har väl kunnat undgå det faktum att svenska fotbollshjältar som Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson har spelat i stadens framgångsrika fotbollslag FC Barcelona. Ett besök på den gigantiska jättearenan Camp Nou som med sina 100 000 sittplatser inte enbart är hemmaarena för nyss nämnda fotbollslag utan även har bjudit på utsålda rockkonserter med världsberömda band som U2 och Iron Maiden tillhör höjdpunkterna på besöket i denna stad.

Barcelona är för evigt märkt med minnet av arkitekten och konstnären Antoni Gaudi. Att vandra runt i Barcelona är som att gå i hans fotspår. La Sagrada Famiglia, Parque Güell, Casa Mila och Casa Calvet är bara några exempel på sevärdheter som bär hans signum. En annan huvudattraktion är paradgatan Las Ramblas som är indelad i olika sektioner för de shoppingsugna men även hem för alla levande statyer. De långa sandstränderna ligger bara ett stenkast från centrum och erbjuder svalka efter en lång dag på stan. Varför inte njuta av lugnet i någon av stadens många lummiga och gröna parker? En skolresa till Barcelona blir garanterat ett minne för livet. Detta är i sanning en stad som aldrig sover.

En skolresa eller en fotbollsresa till Barcelona brukar ofta ta sin början ombord på ett lågprisflyg som tar er till flygplatsen i Girona, 45 minuters bussfärd norr om Barcelona. Boendet har ni bokat i förväg på ett av stadens många vandrarhem, eller youth hostels som man säger på utrikiska. Men det känns väldigt viktigt att påpeka att man måste vara ute i väldans god tid för att kunna boka billigt flyg och även boendet blir billigare ju tidigare ni kan boka det. Varje youth hostel med självaktning i Barcelona brukar numera vara utrustade med internetcafé och solterass samt bekväma sovsalar med upp till 12 bäddar. Man brukar även kunna erbjuda enkelrum för medföljande lärare/ledare och/eller föräldrar. I receptionen kan ni även få hjälp med transporter och andra viktiga frågor såsom turistinformation, tips på sevärdheter och tidtabeller för tunnelbanan.

Fotbollsresa Barcelona