Skolresa Alicante

Costa Blanca är en enormt lång strandremsa utmed den spanska medelhavskusten. Som ett pärlband ligger här en lång rad städer och orter som har varit kända för oss svenskar sedan flera årtionden tillbaka tack vare att hungern efter sol och salta bad har fört oss hit på charterresor. Numera kanske de allra stridaste strömmarna av svenska turister har letat sig ännu längre ut i världen, till Thailand och Västindien och andra liknande mer fjärran belägna resmål, men nog behåller den spanska solkusten fortfarande sitt grepp om många av oss. Det bevisar om inte annat det faktum att Alicante fortsätter att locka till sig resenärer i alla åldrar från både Sverige och andra länder.

Om ni letar efter en bra destination att åka till på er klassresa så är Alicante ett mycket bra alternativ att kika lite närmare på. Alicante är en av städerna som ligger utmed Costa Blanca i den spanska provinsen Valencia. Staden har drygt 330 000 invånare och är därmed ungefär lika stor som Göteborg. Tillsammans med fem andra städer i regionen så bildar Alicante ett urbant storstadsområde med ungefär 700 000 invånare på en total yta av 684 kvadratkilometer. Förutom sina världsberömda och kritvita sandstränder så kan Alicante ståta med att vara hemstad åt två framgångsrika fotbollslag, Alicante CF och Hercules CF, som båda har varit uppe i toppen av den spanska ligan och vänt. Fotboll är som religion för spanjorerna.

Alicante har en historia som sträcker sig mer än 2 500 år tillbaka i tiden vilket gör att det finns hur många historiska minnesmärken som helst från såväl grekväldet som romartiden att besöka när man åker på skolresa till staden. Hannibal startade till exempel sitt fälttåg mot Rom i Alicante. Santa Barbara är en av de största medeltida fästningarna i Europa och är helt gratis att besöka. Missa inte heller det arkeologiska museet. Om det är sol och bad som lockar så kan vi berätta att Playa del Postiguet är den populäraste beachen. Annars är Aqualandia Waterpark en klar favorit som man bara måste besöka om man hinner och kan.

Ni vet väl förresten att vi på Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till er skolresa?

Strand i Alicante