Klassresa i Sörmland

Att åka på klassresa är ett minne för livet och en möjlighet att stärka sammanhållningen i klassen genom att umgås med klasskompisarna utanför skolan. Det är faktiskt inte så noga vart man åker, man kan t ex hålla nere kostnaderna för klassresan genom att semestra på hemmaplan. Här tar vi Sörmland som exempel, och så passar vi på att berätta om ett kul sätt att tjäna pengar till klassen.

Allt finns i Sörmland

Om man inte bor i Sörmland, varför ska man åka dit? Och om man bor där, blir det inte trist att inte åka längre bort på klassresa? Äsch, krångla inte till det, allt kul i världen finns också i Sörmland. Gillar ni naturen kan ni vandra Sörmlandsleden eller hyra kanoter av Kanotkungen i Åkers styckebruk och ge er ut och paddla! Föredrar ni inomhusäventyr kan ni besöka Boda Borg i Oxelösund eller Hop’n’Pop Trampoline Park i Eskilstuna.

Mat och boende är inte heller några problem, Södermanland är fullt av restauranger, hotell, vandrarhem och campingplatser. Om ni inte bestämmer er för att ta med tält och utnyttja allemansrätten.

Pengar till klasskassan

Är det helt tomt i klasskassan kanske inte ens vandring och tält känns som ett bra alternativ för även det kommer att kosta. Vill ni tjäna pengar till klassresan kan ni sälja delikatesser. I över 30 år har skolklasser och idrottsföreningar sålt DelikatessKungens produkter, så det kan ni också göra. Även det gör ni med fördel på hemmaplan, till privatpersoner eller företag på er hemort. Knacka dörr, berätta att ni finns och vad ni säljer. Förutom fysisk försäljning får varje elev en egen webbshop, så det går utmärkt att sälja framför datorn över internet också. Ni kommer bli förvånade över hur många som både gillar delikatesser och att hjälpa en skolklass att få råd med sin skolresa.

Tänk kreativt

Klassresor har funnits så länge det funnits skolklasser. Är viljan att resa tillräckligt stor finner man alltid på råd, och som vi visat nu behöver ni inte åka till London eller Rom, det görs minnesvärda resor betydligt närmare än så. Det viktigaste är att ni kommer iväg och har kul tillsammans. Men det är klart, vill ni komma längre bort har många klasser och klubblag innan er visat att det går att tjäna mycket pengar till sin resa genom att sälja delikatesser. Ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det i klasskassan.