Skåne – stad, landsbygd och utlandstripp

Det kanske allra största hindret för att komma iväg på skolresa med klassen är att välja vart man ska åka på klassresa. Det finns ju så många ställen att åka till, och det är svårt att jämka ihop alla olika viljor i en skolklass. Bäst är om man kan hitta ett resmål där alla får något önskemål uppfyllt. Därför kan Skåne funka. Sveriges mest södra landskap är lite som ett kinderägg med tre fyllningar. Inte choklad, leksak och överraskning utan stad, land och utland. Här kommer information om alla tre och om hur ni kan tjäna pengar till klassresan till Skåne.

Skånska städer

Skåne är betydligt mer än Malmö. Här finns anrika städer som Helsingborg, men också nyare städer som fått sina stadsrättigheter så sent som på 1900-talet. I den senare gruppen finner vi Eslöv, Höganäs och Hässleholm. Det är rejäl spridning på de skånska städerna, inte bara geografiskt. Det är stor skillnad på storstäderna Malmö och Helsingborg, studentstaden Lund, turistpärlan Simrishamn och industristaden Trelleborg.

Skånsk landsbygd

Föredrar ni en skolresa långt från städer finner ni även det i Skåne som ju är ett jordbrukslandskap. Det första man tänker på när någon nämner skånsk turism är nog Österlen, naturområdet i sydöstra Skåne, men Skåne är fullt av turistparadis från Båstad i norr till Smygehuk i söder.

Skånsk utlandsresa

Sist men inte minst är Skåne utposten ut i Europa. Till Köpenhamn åker ni tåg på nolltid, men ni tar er också enkelt till Tyskland och vidare ut på den europeiska kontinenten. Ett smart sätt att semestra är att både utforska Skåne och att åka utomlands när ni ändå är så nära.

Ni väljer klassresebudget

Blir det då inte dyrt att åka på klassresa såväl inrikes som utrikes? Det kan det absolut bli, men det fina är att ni också kan påverka reskassan. DelikatessKungen samarbetar med skolklasser som säljer företagets salami, cheddarost och andra delikatesser. Inte bara med skolklasser, även idrottande ungdomar som tjänar pengar till laget genom att sälja delikatesser.

Förutom att sälja till privatpersoner eller företag genom att knacka dörr kan ni sälja på nätet. Varje elev/säljare får en egen webbshop vars adress man kan sprida till släkt och vänner och i sociala medier. Att sälja delikatesser är ett roligt sätt för ungdomar att testa på arbetslivet. Jobbar man hårt kan det också bli väldigt lönsamt.