Paddla i Stockholm

Behöver ni uppslag för en skolresa eller utflykt med idrottsklubben bör ni överväga att paddla kajak eller kanot. Det kan man göra i hela Sverige (ja, det krävs förstås vatten), men kanske är det allra bäst i Stockholm. Där finns många ställen att hyra kajak och kanadensare. Läs mer om det här, och hur ni kan göra för att tjäna pengar till klassresan eller samla pengar till föreningen.

Bättre än andra transportsätt

Tillhör ni dem som aldrig paddlat kanske ni inte fattat vad som gör paddlingen till en magisk upplevelse, men det är det. Kombinationen av ljudlöshet och att sitta så nära vattenytan gör det till en unik naturupplevelse att paddla kanot. Fåglar och fiskar skräms inte lika mycket som de gör av en motorbåt eller av årorna i en eka, vilket gör att man kommer mycket nära djuren.

Att paddla långa sträckor kan upplevas som jobbigt, men ta det lugnt så kan ni utan problem paddla i flera dagar på en skolutflykt eller en tur med laget. En annan fördom är att det är svårt att paddla. I en smal havskajak i hårt väder kan det absolut vara det, men en vanlig en- eller tvåmanskajak är inte särskilt lättkantrad. Skulle det ändå hända kommer man utan problem upp igen om man är simkunnig, och i kajaken finns vattentäta packutrymmen där du alltid bör ha med dig torra kläder om olyckan skulle vara framme. Känner ni er ändå osäkra kan företaget där ni hyr era kajaker ge er en snabbkurs i paddlandets ädla konst. Friluftsfrämjandet håller också regelbundna kurser.

Stockholm – vattenstaden

Vad är det då som gör Stockholm särskilt bra för att paddla i. Inte minst att det är en av världens mest vattenrika storstäder. Det går att hitta kanotleder och uthyrare såväl i innerstaden som i förorterna och i Stockholms skärgård. Stockholm kan verka stressig och överbefolkad för den som kommer utifrån och inte är van vid så mycket människor, men bara några paddeldrag ut på sjön är det nästan alltid och lugnt och stilla.

Försäljning till skolresan

Vart ni än väljer att åka kan ni finansiera klassresan, cupresan eller träningslägret genom att sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen. Den lagrade cheddarosten, den ekologiska olivoljan, den kryddiga salamin och de andra delikatesserna är lättsålda. Varje säljare får dessutom en egen webbshop att sälja från. Här kan ni se en samling av våra bästa säljtips.