Sälja saker till klassen eller laget

Sälja saker

Sälja saker och tjäna pengar

För att finansiera en skolresa eller ett idrottsläger kan man sälja nästan vad som helst så länge det finns en marknad. Delikatesser, godis och förbrukningsmateriel är givna klassiker, men det är egentligen bara fantasin som sätter gränser, så det går utmärkt att sälja grejer som varken går att äta eller klä sig i. Saker, helt enkelt.

Vad är en sak?

Innan vi springer iväg för att sälja saker kanske vi först ska definiera ordet sak. Enligt ordböckerna kan det vara något abstrakt som en angelägenhet, fråga, rättssak, företeelse eller ett fall eller ärende, men vanligtvis menar vi nog föremål när vi pratar om saker. Tingest, grej, objekt, pryl, grunka, doning, pinal, mackapär, manick, moj, pjäs, mojäng, pryttel eller don. Kärt barn har många namn.

Vi är alla sakletare

Det sägs att den som har flest prylar när den dör vinner. Många menar nog att det snarare är upplevelser man bör samla genom livet, men det faktum att vi människor med stor hunger och energi samlar på saker visar väl att vi tycker att dessa ägodelar skänker oss upplevelser.

För så är det ju! Pippi Långstrump må vara världens mest kända sakletare, men vi är alla samlare av fina och funktionella saker. En del samlar systematiskt på allt från kaffetermosar till porslinsgrodor, för att inte tala om konst och ädelstenar. De flesta av oss är inte alls så logiska eller lättlästa. Vi tycker bara om att plocka på oss saker som på olika sätt skänker oss glädje, vare sig det är för att de gör livet enklare eller får oss att tänka på något eller någon vi tycker mycket om.

Ta ett hem t ex. Visst är det trevligt att ha ett stort och exklusivt badrum eller ett kök med riktigt bra vitvaror, men ofta är det de små sakerna som får oss att älska våra bostäder. Det kan vara en fin ljusstake, en vacker blomkruka eller en äggklocka vars signal får oss att med nostalgisk glädje tänka på barndomen.

Roligt att sälja

Det är det som gör det så kul att sälja saker, att man får glädja människor genom att ge dem möjlighet att skaffa vad de vill ha, eller vad de inte ens visste att de ville ha. Det finns såklart andra sätt att få ihop pengar till klassresan eller cupresan, men försäljning har sina fördelar. Förutom att få ge folk vad de vill ha blir det en ömsesidig affär på ett annat sätt än om man t ex erbjuder grannar och företag att ta hand om deras pantburkar eller gamla kläder.

Som försäljare erbjuder du en vara varpå kunden får bedöma om det är en produkt den vill ha i sitt liv och om priset och andra faktorer, som kvalitet och leveranstid, är de rätta. Som försäljare finns du inte bara där för sälja prylar utan också för att lyfta fram vad som är bra med just ditt erbjudande, men det är kunden som tar det slutgiltiga beslutet att köpa. En bra affär har två nöjda parter, en säljare och en köpare.

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det