Ingredienser

Deg:

  • 4 dl Vetemjöl
  • 1 dl Kesella
  • 100 gram Smör
  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Salt

Fyllning:

  • 4 st soltorkade tomater
  • 3 st ägg (vispa)
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 2 st Rödlökar
  • 1 st Purjolök
  • 200 gram Salami
  • 200 gram Feta ost
  • 1 tsk Oregano
  • 1 tsk Pepparmix (alt grov svartpeppar)
  • 1 msk Olivolja
  • 1 dl Pastasås (färdig finns i butik)
  • 2 dl Grädde

Gör så här

Knåda degen, tryck ut i pajformen. Förgrädda i ugn i 10 min, 225 grader.

Hacka och blanda alla ingredienser. Häll allt i det gräddade pajskalet. Gräddas i 45-60 min (hög form) i 225 grader.

Använder du en lägre form räcker det med ca 30 min. Servera med valfri sallad.

Salamipaj

DelikatessKungen
Integritetsöversikt

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra funktion och användarupplevelse, samt för interna utvärderingar. Läs mer i vår integritetspolicy.