Tips för en lyckad försäljning

Tra glada barn

Sedan 1992 har tjugotusentals skolklasser, föreningar och klubbar provat på Delikatesskungens mycket framgångsrika koncept att tjäna pengar till klassen, föreningen, klubben eller laget genom att sälja delikatesser på den egna hemorten. På så sätt har en mycket god och välsmakande delikatess hamnat på matbordet i hundratusentals svenska hem genom åren samtidigt som de ungdomar som har sålt den kunnat åka iväg på en klassresa eller träningsläger eller fått möjligheten att kunna göra något annat skojigt tillsammans.

Du som läser det här kanske tillhör dem som i vart fall någon gång har funderat på att göra samma sak; att tjäna pengar till en klassresa eller något annat genom att sälja Delikatesskungens produkter. Många går omkring med sådana planer och tyvärr så kan det i vissa fall enbart stanna vid att man har haft tanken men aldrig riktigt kommit till skott. En orsak till detta kan vara att man kanske inte riktigt vet hur man ska göra. Därför ska vi dela med oss av några riktigt smarta tips för en lyckad försäljning. Häng med nu!

1) Planera försäljningen i god tid. Det har genom åren visat sig att det är tiden runt påsk och jul som man kan sälja flest delikatesser, men även andra tider går väldigt bra.

2) Nyttja de kontakter ni redan har. Grannar, arbetskamrater, vänner, farmor och farfar, mormor och morfar, faster Svea, morbror Örjan. Alla har vi ett kontaktnät som är större än vad vi kanske tror.

3) Skicka SMS till varenda kotte i din telefonbok med en länk till din egna webbshop. Din mobiltelefon är full av potentiella kunder. Och glöm inte sociala medier som Facebook!

4) Sälj till företag. På företag och arbetsplatser kan man ganska lätt sälja stora mängder salami.

5) Uppföljning är viktigt. Ta gärna en uppföljande kontakt med de kunder ni har sålt till efter säljperiodens slut för att höra om de är nöjda med sina delikatesser. Detta kan vara till nytta för er vid en eventuell ytterligare säljperiod.

Lycka till med er försäljning!