Falu Sommar Cup

Falu Sommar Cup är en populär fotbollsturnering för tjejer och killar i åldern 10-17 år. Mer om cupen, varför ditt fotbollslag bör åka dit och – inte minst – hur ni kan tjäna pengar till laget för att få råd med resan ska vi berätta nu.

Cupen i korthet

Falu Sommar Cup spelas varje år i juni på flera idrottsplatser i centrala Falun, underlaget är naturgräs och konstgräs. De yngsta klasserna spelar i sjumannalag, de äldsta i elvamanna, och klasserna däremellan med nio spelare per lag. Fritt antal avbytare och minst fem matcher per lag gäller för alla spelklasser.

Ni väljer själva om ni vill bo på skolor eller hotell. Det senare alternativet är lite dyrare, men vill ni komma utvilade till matcherna kanske hotellsängar är att föredra framför liggunderlag i skolsalar. Fast skolalternativet har också sin charm, en fotbollscup handlar ju inte bara om fotboll utan är också ett minne för livet som man delar med sina kompisar. Att bo på hotell kommer ni hinna göra senare i livet, men liggunderlag och sovsäck i en gympasal hör ungdomen till.

Vad händer i Falun?

Under de tre dagar cupen pågår blir det självklart mycket fotboll, men passa gärna på att kolla in Falun också. Här finns gott om sevärdheter. Såväl Lugnets idrottsanläggning med backhopparbackar och andra vyer ni känner igen från tv, vandringsleder, badplatser och Falu gruva. Det är ju ändå sommarlov, så hinner ni inte med allt på en långhelg kan ni välja att stanna i Falun några dagar till.

Fyll på klubbkassan

Vad ni ska göra under resan till Falun kan ju också vara en ekonomisk fråga. Vill ni samla in pengar till föreningen har vi ett handfast förslag. Ta kontakt med DelikatessKungen för ett säljsamarbete där ni säljer DelikatessKungens produkter, som chokladpraliner, olivolja, lakrits och lufttorkad salami.

Hur ni lägger upp försäljningen är till stor del upp till er, men en lista med våra bästa säljtips kanske kan inspirera. För varje produkt ni säljer får laget mer pengar, till cupresor som den till Falun, till ett träningsläger eller varför inte en inspirationsresa för att titta på engelsk ligafotboll? Vad ni ska göra för pengarna bestämmer ni helt själva. Kanske räcker det till flera resor, annars kan ni alltid starta en ny försäljning. Genom åren har tusentals idrottsklubbar och skolklasser finansierat sina resor med hjälp av delikatessförsäljning, så bevisligen fungerar konceptet.