Skolresa till Åbo

Att åka på skolresa är alltid en upplevelse, men väljer ni att åka utomlands blir det ännu bättre. Ta klassen till Åbo, så får ni utlandsresa utan att lägga mycket tid och pengar på själva resan. Läs mer om Åbo här, och om hur ni kan tjäna pengar till klassresan.

Finländsk skärgårdsidyll

Åbo grundades för snart 800 år sedan och är därmed Finlands äldsta stad. Läget vid Östersjön i kombination med den vackra skärgårdsmiljön gör den till ett perfekt resmål för en skolresa. Här finns både vackra historiska platser, en rad intressanta museer, fantastisk mat och vackra miljöer som ni når till fots, per buss eller genom att hyra cyklar.

Tre besöksmål

Det finns mycket att se och göra i Åbo, men under en klassresa är man begränsad av både tid och pengar. Ska vi ändå välja ut några ställen i Åbo ni absolut inte vill missa får det bli dessa:

Luostarinmäki hantverksmuseum

1827 drabbades Åbo av en brand som brände ner tre fjärdedelar av staden, men här får ni uppleva några hus som överlevde.

Forum Marinum Maritimcentrum

Mycket i Åbo kretsar kring hav och båtar. Här får ni se några fantastiska fartyg.

Kakolabacken

Gå i fängelse! Nej, inte längre, men från 1853 och fram till nyligen satt Finlands värsta brottslingar inlåsta i Kakola. Nu har turisterna tagit över och det finns till och med möjlighet att övernatta i en före detta isoleringscell.

Vägen till Åbo

Lättaste sättet att ta sig från Sverige till Åbo är med båt från Stockholm. Flera färjor trafikerar sträckan och de billigaste biljetterna kostar ett par hundralappar, men för att slippa att välja aktiviteter utifrån klasskassans storlek kan ni tjäna pengar till klassen genom att sälja DelikatessKungens produkter, som salami, cheddarost och chokladpraliner.

Försäljningen är provisionsbaserad, så ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till skolresan. På det här sättet behöver ni inte åta er att sälja en viss mängd produkter eller ett förutbestämt antal timmar. Ni säljer så länge ni tycker att det är roligt och lönsamt, tar inga ekonomiska risker och kommer inte sitta med ett lager ni vill bli av med. Ni börjar med att ta upp beställningar. Först därefter får ni hem produkterna, som ni levererar till kunderna samtidigt som ni tar betalt. Allt annat lägger ni upp hur ni vill, men läs våra bästa säljtips om ni vill ha inspiration.