Kolmården – Nordens största djurpark

Kolmården har gått från att vara vara en djurpark med drygt 200 djur i mitten av 1960-talet till något betydligt större. Läs mer här om varför ni ska åka dit på klassresa, vad ni kan göra där och hur ni kan tjäna pengar till klassen.

Mer än en djurpark

Kolmården är förvisso Nordens största djurpark med lejon, delfiner och elefanter, men Kolmården är så mycket mer än det. Här finns åkattraktioner som Wildfire, Europas bästa berg- och dalbana, men också butiker och restauranger. Kolmården är även ett lärocenter. Här pågår forskning och utbildning om vilda och utrotningshotade djur, och utbildningsprogram för elever från förskolan upp till gymnasiet.

Bo bland djuren

Till Kolmården, strax norr om Norrköping, tar ni er med bil, buss eller tåg. När ni väl är framme kan ni stanna tills klassresan är över för här finns både restauranger och boende. Skolklasser kan välja att bo på Kolmårdens eget vandrarhem, på det närliggande Vildmarkshotellet eller på Safari Camp där ni övernattar i tält mitt i Safariparken. Låter inte det som en spännande övernattning på en intressant skolresa? Om inte så får ni nog välja ett annat mål för skolresan. Kolla in DelikatessKungens guide för vart man kan åka på klassresa.

Insamling till skolresan

Vart ni än vill åka kommer ni längst genom att först skaffa kapital till klasskassan. Det kan ni göra på många sätt, men ett roligt och lönsamt sätt att tjäna pengar till en klassresa är genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Ni säljer företagets populära delikatesser och får procent på försäljningsbeloppet. Beställ information så får ni veta mer, men så här går det till.

Först tar ni upp beställningar på delikatesserna. Det är bl a lufttorkad salami, dragerade mandlar och handgjorda belgiska chokladpraliner som ni säljer till företag och privatpersoner, genom dörrknackning eller på nätet. När ni är färdiga med försäljningen skickar DelikatessKungen de sålda varorna till er kontaktperson. Nästa steg blir att leverera dem till kunderna som betalar samtidigt som de får varorna.

Ni behåller er del av försäljningssumman och väljer själva om ni ska åka till Kolmården, Stockholm, Paris eller Piteå. Genom åren har tusentals skolklasser, idrottsföreningar och klubblag finansierat sina resor med denna försäljning. En del har gjort flera försäljningar och åkt på flera skolresor eller cupresor. Det är lätt att få blodad tand.