Med skolan till Dalarna

Av Sveriges 25 landskap är Dalarna kanske det som allra flest svenskar har en relation till. När vi tänker på Dalarna är det kanske Vasaloppet som kommer upp först, eller midsommaraftnar och spelmansstämmor med folkmusik och folkdräkter. Eller kort och gott semester. Många har firat semester i Dalarna, där turismen är stark året runt. Därför är det också naturligt att många klassresor går till Dalarna. Läs mer här om vad man kan göra under en skolresa i Dalarna, och hur man kan tjäna pengar till klassresan.

Ett landskap – många möjligheter

Anledningen till att så många väljer att turista i Dalarna är spännvidden i resmål och aktiviteter. Det är nästan svårt att tro att Särna och Idre i norr ligger i samma landskap som Avesta och Ludvika i söder, men så är det. Det finns såklart massor att göra på en klassresa i Dalarna, det är bara att samla klassen och börja bolla idéer. Eller välj ett annat resmål, det finns massor av fantastiska resmål dit man kan åka på klassresa.

Siljansleden är en 34 mil lång vandringsled som bl a passerar Leksand och Mora. Oavsett hur många och långa etapper ni väljer att gå får ni se Dalarnas fantastiska natur och massor av fäbodar. Dalafjällen med orter som Sälen, Stöten, Hundfjället och Lindvallen funkar både sommar- och vintertid. Något som däremot bara funkar sommartid är Leksand Sommarland, äventyrsparken vid Siljan som i snart 40 år erbjudit upplevelser av alla möjliga slag.

Skaffa reskassa

Nästan ingenting i livet är gratis. Ni kan välja dyra eller billiga aktiviteter, men det kommer att gå pengar på klassresan. Se därför till att klasskassan är lika beredd på skolresa som ni är. Ett sätt är att låta klassen jobba med försäljning. Genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen kan ni finansiera klassresan på ett enkelt och roligt sätt. Så här fungerar det. Företaget tillhandahåller lättsålda delikatesser av hög kvalitet, som lufttorkad salami med hög kötthalt, ekologisk olivolja och lagrad cheddarost. Ni säljer dem där ni bor, genom att knacka dörr och berätta för grannar och lokala företag att ni finns och att ni samlar pengar till er skolresa.

Gamla delikatesskunder hittar er genom att titta på DelikatessKungens ständigt uppdaterade lista över grupper som säljer produkterna just nu. Ni väljer själva hur länge ni ska sälja, tar inga ekonomiska risker och behöver inte ligga ute med pengar. Låter det lätt? Det är det.