Research inför skolresan

När man åker på semester kan man välja om man ska ta allt med en klackspark och improvisera när det uppstår situationer man måste ta tag i, eller läsa på inför resan och förbereda sig så gott som möjligt. Detsamma gäller för klassresor och träningsläger med klubblaget. En klass som söker adrenalinkickar väljer kanske en äventyrlig klassresa, och ett sätt är att inte planera allt i detalj.

Alltid redo – alltid bättre?

När man ska åka med en hel grupp, som en skolklass eller idrottsförening, kan man dock inte vara hur spontan som helst. En familj eller ett mindre kompisgäng kan med kort varsel ändra resrutt eller resa iväg utan att ha boende klart, medan en grupp på 30 personer inte kan välja färdsätt eller hotell i sista sekunden. En större grupp resenärer kräver alltid en startsträcka och det måste man ta med i beräkningen.

Det finns fler fördelar med att vara påläst inför resan. Sista-minuten-resenärer och sista-sekunden-beslut ökar risken för att gå miste om aktiviteter eller sevärdheter, eller att överhuvudtaget inte välja det bästa resmålet. Genom att göra grundlig research kanske klubben eller klassen hittar drömresan de inte visste att de ville göra. Här kan ni få tips på vart ni kan åka på klassresa.

Förbered klasskassan

En viktig del i att förbereda sig inför en resa är att ordna reskassa. Genom att tjäna pengar till laget eller tjäna pengar till klassresan kan ni möjliggöra en resa ni inte hade haft råd till utan att börja spara ihop pengar med god framförhållning.

Den biten behöver ni ingen mer research för. Ta kontakt med DelikatessKungen så att ni kan starta ett försäljningssamarbete i god tid innan klassresan eller cupresan. Genom att sälja delikatesser som salami, chokladpraliner och ekologisk olivolja fyller ni på klasskassan eller klubbkassan till önskad nivå. Ersättningen är nämligen provisionsbaserad, så varje såld produkt innebär mer pengar till resan.

Ni väljer också själva var och hur ni säljer, om ni vill knacka dörr i era bostadsområden, uppvakta företag i ert närområde eller lägga krutet på kampanjer i sociala medier. Många väljer alltihop parallellt och av de tusentals grupper som genom åren tjänat pengar ihop med DelikatessKungen är det många som återkommit för nya försäljningar när de upptäckte hur lönsamt och roligt det var att spara ihop pengar till den första resan.