Till Jämtland med klassen

Jämtland är landskapet som har allt – fjäll, vatten, städer och landsbygd. Är du med i ett idrottslag som vill åka på träningsläger finns fantastiska träningsanläggningar, som Arenabyn i Östersund. Och funderar du vart man kan åka på klassresa har du kommit rätt. Det är egentligen bara att börja planera resan och samla pengar till klasskassan eller tjäna pengar till laget.

Både sommar och vinter

Det som allra mest utmärker Jämtland som resmål är att det passar lika bra på vintern som på sommaren. På vintern är det skidåkning som gäller, kanske framförallt i Åre. Men Jämtlandsfjällen fungerar lika bra på sommaren då det är en fantastisk naturupplevelse att gå på fjällvandring. Jämtland passar för alla gruppresor, vare sig ni väljer Åreskutan eller Storsjön, och i turiststaden Östersund kan ni välja äventyrsbad, åka gokart, besöka en spelhall eller gå på ett museum.

Nästan en utlandsresa

En lustig grej med Jämtland är att det är som en utlandsresa, rent bokstavligt. 1963 utropades Republiken Jamtland som ett självständigt land. Man har en president, egen flagga, nationalsång osv. Den egna försvarsstyrkan, Jämtländska Republikanska Armén (JRA), försvarar gränserna och här är Jantelagen ersatt med Jamtelagen vars första paragraf lyder ”Du skall veta att du alltid är något – jämt”. Allt detta är såklart gjort med glimten i ögat, men jämtar är självständiga och egensinniga. På ett skönt sätt, ska tilläggas, det är därför Jämtland är ett turistparadis för såväl skolklasser och idrottsföreningar som för alla andra.

Tjäna pengar till resan

Vare sig ni ska åka på klassresa, cupresa eller idrottsläger kommer det att gå åt pengar. Fyll på klasskassan eller klubbkassan genom att starta en försäljning ihop med DelikatessKungen. Företaget står för delikatesserna och marknadsföringsmaterialet, ni för den praktiska försäljningen. Varorna det gäller är populära delikatesser som lufttorkad salami, dragerade mandlar, ekologisk olivolja och handgjorda belgiska chokladpraliner. Ni säljer dem till privatpersoner på er hemort eller genom att uppvakta lokala företag som kan köpa in delikatesserna som gåvor till anställda eller samarbetspartners. Att hjälpa en skolklass eller ett idrottslag att förverkliga sina resplaner blir i sin tur bra marknadsföring för dem.

Ersättningen är provisionsstyrd, så mer försäljning betyder mer pengar till er resa. Många skolklasser och idrottsföreningar som testat konceptet har återkommit för att tjäna pengar till nya resor. Ni tar ingen ekonomisk risk och bestämmer era arbetstider helt själva. Kan det vara något för er?