Jämför priset!

Även om ni finansierar skolresan eller idrottsresan genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen skadar det inte att hålla kostnaderna nere. Ju billigare ni reser desto lägre blir totalkostnaden, eller också kan ni försöka komma längre för samma peng.

Att köpa flygbiljetter eller hotellnätter är precis som när man letar middagsmat i livsmedelsbutiken. Det gäller att jämföra både pris och kvalitet, och kan man vara flexibel kring det man ska köpa är det lättare att göra en bra affär. Det är såklart svårare att improvisera när man är en större grupp. En idrottsklubb eller skolklass kan inte gärna ta en sista-minuten-resa och man har ingen nytta av enstaka restbiljetter ifall man är en grupp på 30 personer.

Men kanske måste ni inte åka till exakt den stad ni först tänkt, eller prompt åka med tåg om det visar sig bli mycket billigare att åka buss. Störst valfrihet hittar man kanske kring boendet. En stad som Stockholm har hundratals hotell, men kan man tänka sig att bo utanför tullarna, på vandrarhem eller i campingstugor är alternativen nästan oändliga.

Frågorna man måste ställa sig är dels vilken boendestandard man kräver, men också om den geografiska placeringen är viktig. Kanske slipper ni skaffa färdbiljetter för resor med lokaltrafiken om ni bor centralt, så då kanske det lönar sig att betala lite mer för hotellet. Wifi, hotellrestaurang och gym är sånt hotellen framhåller, men är det inget ni kommer att utnyttja är det inte värt någonting för er. Kanske ett trestjärnigt hotell ger mer lyx för er än ett fyrstjärnigt, helt beroende på vilken service ni värdesätter.

Ett sätt att bringa ordning i valmöjligheterna är att utnyttja jämförelsesajter. De finns både för hotell, transport och för både och. Det kan löna sig att boka alltihop samtidigt, men det är inte säkert. Vad som däremot är säkert är att det aldrig skadar att jämföra, och jämförelsesajter finns det gott om. Det finns jämförelsesajter och så finns det jämförelsesajter som jämför resultat från olika jämförelsesajter och slutligen sajter som jämför jämförelsesajter. Leta gärna resor på ett par olika, men ännu viktigare är att ni hittar en som är lätt att navigera och har de filtreringsmöjligheter ni värdesätter.

Börja att jämföra redan när ni bestämt er för vart ni vill åka, så att ni ser ungefär hur mycket pengar ni vill tjäna ihop till er resa. Sedan tar ni hjälp av DelikatessKungen för att ta er dit.