Sälja delikatesser till Sveriges största mathelg

påskägg

Ett perfekt tillfälle att sälja delikatesser till påsken – Sveriges största mathelg. Vem vill inte ha salami, cheddarost, praliner eller delikatessvåfflor på påskbordet?

Vid den här tiden känns det nästan som att alla längtar efter påsken på något sätt. Kanske längtar du efter våren, en lugn och skön ledighet eller en resa med familjen. Något som de flesta kan relatera med påsken är ändå den stora påskmiddagen med familjen, släkten eller vännerna.

Men vad innebär firandet av påsken egentligen? Här kommer lite rolig fakta om påsken som du kanske inte visste. 

Påskmiddagen
Påskafton är känt som en stor matfest och anledningen varför det blev så är för att förr i tiden fastade människor fram till påsken. På påskafton var fastandet slut och därför blev det en stor matfest där alla åt en massa mat hela dagarna. En anledning varför det finns så många goda olika rätter på påskbordet.

Ägget
Ägget är helt klart en stor del av påsken. Den egentliga orsaken till att det blivit så mycket ägg till påskmaten, tros vara den sex veckor långa fastan som tar slut vid påsk. Den råkar sammanfalla med den period då hönsen värper som mest. Eftersom all mat som innehöll ägg var förbjuden under fastan hade man ett stort lager av ägg till påsken.

Men vi äter inte bara upp äggen. Det finns många andra äggtraditioner med vårt påskfirande. Vi målar äggen i glada färger och mönster. Förr gav man bort riktiga dekorerade ägg. Idag ger vi i stället bort ägg av papp eller plast, fyllda med godis och kanske en liten present.

Skärtorsdagen
Långt in på 1700-talet var det förbjudet att arbeta på skärtorsdagen. Man fick inte hugga ved och inte heller spinna ull eller tvätta kläder. Var det någon som tvättade på skärtorsdag, så tvättade de häxans särk. Tänk er tanken om det var så idag.

Vill din klass, förening eller lag sälja delikatesser som är uppskattade av hela Sverige är det är perfekt tillfälle att sälja till påsken, just nu har vi även ett exklusivt påskerbjudande. Läs mer hur ni kan komma igång med försäljningen till påsk och tjäna pengar