Upplev Stockholm på er klassresa

En klassresa till Stockholm kan innehålla så oändligt många olika spännande och intressanta upplevelser och en del av dessa har vi på Delikatesskungens blogg försökt att berätta om vid ett flertal tidigare tillfällen. Idag hade vi än en gång tänkt ta tillfället i akt för att dela med oss av en handfull tips till er som ni í er klass kan ha användning för när ni ska ge er iväg på en klassresa till vår vackra huvudstad. Ni vet väl om att vi på Delikatesskungen är experter på att hjälpa skolklasser, klubbar, föreningar och lag att tjäna pengar till klassresa eller något annat skojigt som man drömmer om att få vara med om? Klicka på den här länken så får ni veta mer.

Stockholm väntar på er för att få bjuda er på grymma upplevelser under er klassresa dit. Ett hett tips är att ni passar på att hyra varsin segway som ni kan använda när ni ska upptäcka Sveriges huvudstad. Om ni behöver hjälp med detta så kan ni ta kontakt med Visit Stockholm som är den officiella turistbyrån i Stockholm.

Ett annat minst lika grymt sätt att upptäcka vår kungliga huvudstad är att göra det från vattnet. Hoppa ombord på en av de turistbåtar som trafikerar Stockholms vattenvägar. Staden är nämligen byggd på 14 olika större och mindre öar som allihop är sammanbundna med varann med hela 57 olika broar. Det absolut bästa sättet att uppleva Stockholm är utan tvivel genom att haka på en så kallad båtsightseeing. Läs mer om detta här.
Naturhistoriska riksmuseetNaturhistoriska riksmuseet har en riktigt cool upplevelse som ni bara inte får missa. Vi snackar om Cosmonova som faktiskt är Sveriges enda IMAX-anläggning. Att påstå att det är en bio med widescreen är inte tillräckligt. Vi snackar nämligen om en total filmupplevelse där utbudet av filmer oftast handlar om naturvetenskap. Vi vågar påstå att ni aldrig någonsin har varit med om ett lika häftigt biobesök.

Ett museum som helt klart är helt annorlunda jämfört med alla andra museer som ni har besökt tidigare är Bergrummet som ni hittar på Skeppsholmen. Den för tillfället aktuella utställningen i Bergrummet handlar om Afrikas historia och en civilisation som var långt före sin tid. En grymt spännande upplevelse utlovas.
Bergrummet