Besök Gamla stan under er skolresa till Stockholm

Stockholm har väldigt mycket att erbjuda en skolklass som kommer dit på en skolresa. Vår vackra huvudstad är egentligen fylld till brädden med äventyr och spännande upplevelser som bara väntar på er. Ska ni åka någonstans när ni har tjänat pengar till skolresa så är det absolut till Stockholm som ni ska åka. Det spelar nog i grund och botten ingen som helst roll hur många gånger som ni har besökt Stockholm tidigare eftersom det hela tiden finns nya bitar av Sveriges huvudstad som väntar på att ni ska upptäcka dem. Låt oss bara ta ett enda enstaka exempel på detta. Hur många gånger har ni till exempel varit på en guidad rundvandring i Gamla stan? Vi tänkte väl det. Missa för allt i hela världen inte denna helt unika möjlighet att få besöka den allra äldsta delen av Stockholm under er skolresa. Att få vandra runt i de smala och trånga gränderna i Gamla stan under ledning av en kunnig guide som berättar allt spännande och intressant som finns att berätta om detta ursprungliga Stockholm är en upplevelse som ni bara måste få vara med om under er skolresa till Stockholm.
Gamla stan
Gamla stan är Stockholms historiska centrum. Det var här som staden grundades en gång för mycket länge sedan. Man kan nästan höra historiens vingslag när man vandrar utmed en av alla de kullerstensbelagda gatorna i Gamla stan. En rundvandring tillsammans med en kunnig guide är alltså att betrakta som en levande historielektion ute i det fria där ni bokstavligt talat vandrar runt mitt i historien. Stockholms egen turistbyrå Visit Stockholm erbjuder på sin officiella hemsida alla besökare som kommer till staden en helt unik möjlighet att få en guidad rundvandring i bland annat Gamla stan.

Stockholm grundades av Birger Jarl på 1200-talet och det var på den 36 hektar stora ön som utgörs av Gamla stan som staden kom att växa fram. På öns norra ände uppfördes omsider det kungliga slottet. Vid Stortorget byggdes rådhuset och bakom detta den lilla bykyrkan som idag utgör den allra äldsta delen av Storkyrkan.

Vi på Delikatesskungen är experter på att hjälpa skolklasser att tjäna pengar till klassen. Besök gärna den här sajten så får ni veta mer om hur vi kan hjälpa just er klass att tjäna pengar.