Mojje

När du surfar in på Delikatesskungens hemsida så möts du nästan direkt av en blåklädd figur med krulligt blont hår och ett stort leende på läpparna. Figuren vill mer än gärna göra dig uppmärksam på sin egen person genom att vinka till dig och peka på sig själv. Vem är den där figuren egentligen? Och vad vill han egentligen där han står och viftar med båda händerna för att kunna få din uppmärksamhet?

Nej, trots att han är blåklädd så är det inte så att det är någon av Smurfarna som har tittat fram. Det är Mojje som står där och om du klickar på honom så har han något viktigt att berätta för dig om Delikatesskungens koncept. Vem är Mojje, tänker du kanske. Ja, har du missat vem Mojje är så tillhör du med allra största säkerhet vuxengenerationen. För alla barn och ungdomar är nog Mojje en betydligt mer välkänd figur efter sin medverkan under många år i TV4:s barnprogram. Vi snackar om TV-klassiker i stil med Nicke och Mojje, Lattjo Lajban och Mimmi och Mojje på camping. Mojje (som egentligen heter Morgan Johansson och bor med sin familj i ett hus som ligger ett stenkast från Kneippbyn på Gotland) är ofta ute och turnerar med sitt band och brinner för att kunna hjälpa barn i alla åldrar.

Det är därför inte särskilt konstigt att Mojje dyker upp som en slags ”gubben i lådan” när man surfar in hos Delikatesskungen på nätet. Om man tittar in på Mojjes egen hemsida så får man nämligen veta att det som gör honom glad är när han själv har kunnat göra en annan människa glad. Detta är ju en filosofi som passar som hand i handske för Delikatesskungen vars målsättning och affärsidé är att stötta försäljning som skolklasser, klubbar och föreningar satsar på för att tjäna pengar till en klassresa, cuper eller träningsläger eller något annat skojigt.

Så nu vet du kanske lite mer om hur det kan komma sig att det är just Mojje som dyker upp och vinkar så förväntansfullt till dig när du besöker Delikatesskungens hemsida. Han vill nämligen vara med och berätta för dig om hur man kan tjäna pengar genom att sälja Delikatesskungens salami, cheddarost, chokladpraliner, dragerad lakrits & mandel, ekologisk olivolja och balsamvinäger.

Mojje