Sälja kakor till klassen eller föreningen

Sälja kakor

Sälja kakor och tjäna pengar

När ungdomar letar produkter att sälja för att finansiera sin resa är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Oavsett om det är en skolresa, ett träningsläger eller någon slags utflykt med klubben, klassen eller föreningen behövs det ju pengar. Försäljning har visat sig vara ett praktiskt sätt att tjäna de pengar man önskar för att få till en lyckad resa. En variant är att sälja kakor.

Kakans historia

Kakor är ingen ny företeelse. De äldsta tecknen på kakbak har man hittat i Persien (nuvarande Iran) där man bakade kakor 700 år före Kristus. Man kan säga att så fort socker började användas tycks man ha skapat bakverk, men till Europa verkar kakan inte ha kommit förrän på slutet av 1300-talet då man sålde fyllda kex i Paris.

1596 hade kakorna nått kokböckerna, närmare bestämt Goode Huswifes Jewel (det var inte så jämställt på den tiden) som var något av en kokboksbibel på den tiden. När man började baka hallongrottor, pepparkakor och finska pinnar i Sverige är mer oklart, men konceptet ”sju sorters kakor”, att servera sju olika kakvarianter, går åtminstone att härleda till slutet av 1800-talet. På 1930-talet fick kafferepet sitt genomslag i samhället. Plötsligt var inte sociala möten med fika enbart möjliga vid bröllop och begravningar. Syjuntor eller vad som helst kunde få svenskarna att doppa kakor i kaffet och resten är, som man säger, historia.

Fördelen med kakor

Man kan sälja vad som helst för att finansiera sin klassresa eller idrottsresa. Utmärkande för att sälja kakor är att det fungerar överallt. Till skillnad från exempelvis kaffe är kakor frestande för alla åldersgrupper, från barn och ända upp på äldreboendena. Både till privata hushåll och till arbetsplatser för kakor används i många olika sammanhang.

Och alla vet vad det är. Konceptet fika och kakor är känt både bland svenskar och invandrare. Ingen behöver en förklaring av vad det är och hur det går till. Det finns förmodligen inte en människa över fem års ålder som inte kommit i kontakt med kakor. De må ha olika smak. En del föredrar matiga kaffebröd, bastanta bakverk som man blir mätt av och som nästan kan ersätta en hel måltid. Andra föredrar klassiker som kanelbullar eller chokladbollar medan någon gillar kakor med karamelliserat socker, som är mer som godis.

Kul att sälja

Det är roligt att kunna glädja, och att bli erbjuden kakor gör nästan alla människor glada. Det kan vara praktiskt att få toalettpapper levererat fram till ytterdörren, men själva produkten är mer ett nödvändigt ont, en kostnad för något man behöver, men inte vill behöva tänka på. Mer nöd än lust, om ni fattar.

Med kakor är det precis tvärtom. Ingen behöver dem, men de är trevliga att tugga på och de förknippas med rast och fest, och vem vill inte tänka på sånt? Det är ett gott skäl till att sälja kakor. Fast även DelikatessKungens delikatesser förknippas lätt med glädje. Där finns dragerade mandlar, lakrits och praliner, för att runda av en trevlig fikastund eller ett fredagsmys, men också olivolja, cheddarost och salamikorv, som också kan kopplas ihop med fest, men som i första hand är ingredienser i riktigt bra mat.

Obs. DelikatessKungen säljer inte kakor utan detta är endast en text om att sälja kakor

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det