Sälja kakor – Kakförsäljning med klassen, skolan, föreningen och laget

Obs. via DelikatessKungen kan du inte sälja kakor utan detta är endast en text om att sälja kakor. Vi har däremot väldigt bra alternativ!

Sälja kakor

Alternativ till att sälja kakor till klassen, skolan, föreningen och laget

Försäljning är en bra metod när man ska tjäna pengar till klassen eller samla pengar till idrottslaget. Att sälja kakor är en möjlighet, men här kommer vi att prata om andra möjligheter för att tjäna pengar till klassens eller lagets resa och ge din skolklass eller idrottsförening konkreta alternativ till kakförsäljning.

Sälja kakor – Kakförsäljning vs mer lättsålda produkter

Att sälja kakor i en klassförsäljning kan absolut fungera. Föräldrar kan intyga att de hade kakförsäljning i sin klass, att sälja kakor med klassen var deras sätt att finansiera klassresan eller att sälja kakor till laget betalade idrottsklubbens träningsläger. Men nu för tiden finns mer effektiva sätt att stärka klasskassan och tjäna pengar till föreningen på. Låt oss visa varför delikatesser är metoden som med hästlängder slår ut att sälja kakor till klassen.

Kul att sälja kakor inte samma sak som fördelaktigt

Det är roligt att kunna glädja. Att sälja kakor är ett kul sätt att tjäna pengar till klassen eller klubben. Jämför med att exempelvis finansiera skolresan eller cupresan genom att sälja toalettpapper. Det är praktiskt att få toapapper hem till dörren, men själva produkten är ett nödvändigt ont, något man behöver men inte vill behöva tänka på. Mer nöd än lust, om ni fattar. Med kakor är det tvärtom. Ingen behöver dem, men de är trevliga att tugga på och förknippas med rast och fest, och vem vill inte tänka på sånt.

DelikatessKungens delikatesser är också roliga att sälja, men det är dessutom ett väldigt lönsamt sätt att skaffa pengar till klasskassan eller klubbkassan. Även delikatesser förknippas med glädje. Dragerade mandlar, lakrits och praliner rundar av en trevlig fikastund eller ett fredagsmys, medan olivolja, cheddarost och salamikorv förutom att kopplas ihop med fest också funkar som ingredienser i riktigt bra mat.

Nöjda kunder

Feedback från våra kunder

Vi får väldigt höga kundbetyg och 99,2% av våra kunder kan tänka sig att samarbeta med oss igen. Det blir vi otroligt glada över. Era åsikter är viktiga för oss då vi arbetar aktivt med att förenkla försäljningen för alla.

Genomsnittligt kundbetyg: 4,8 av 5

Läs mer från våra nöjda kunder

Kakförsäljning och vanliga nackdelar

Det finns många skäl att sälja delikatesser istället för att sälja kakor till sin skola. Den mest uppenbara är ekonomisk. Kakförsäljning har lägre förtjänst per såld produkt, runt 30 kr per såld kakburk mot upp till 67 kronor när man säljer DelikatessKungens varor.

Fast det viktigaste är ju inte hur mycket man får per försäljning utan hur mycket man tjänar totalt när man säljer kakor för sin förening eller klass jämfört med DelikatessKungens produkter. Alla äter inte kakor eller godis. Dels är det diabetiker och allergiker som troligen kommer att tacka nej när ni säljer kakor till er klass. Allergiproblematiken kommer också att ställa krav på säljarens kunskaper om vilka produkter som innehåller vad – mjölk, ägg, gluten, nötter osv. Sedan är det alla andra som kommer att tacka nej till er kakförsäljning av hälsomässiga skäl. Kakor kan vara goda, men nyttiga är de inte.

Delikatesser är mer mångsidiga. Den som inte äter kakor för att hålla vikten eller undviker kolhydrater kan exempelvis välja salami eller olivolja. Alltid finns det någon delikatess som faller kunden i smaken, för att inte tala om möjligheten att kombinera dem. DelikatessKungens produkter är dessutom smidigare att hantera för den säljande gruppen. Kakor tar stor plats eftersom de innehåller mycket luft, och när man säljer kakor gäller det att vara försiktig med lådorna. Annars slutar det kanske med att man säljer kaksmulor.

alternativ till att sälja kaffe

Fördelar med våra delikatesser istället för att sälja kakor

Det är lätt att komma igång med försäljningen av DelikatessKungens omtyckta och lättsålda delikatesser. Mixen av sötsaker, där chokladpraliner kompletterats med dragerade mandlar och lakrits, och Medelhavsinspirerade matvaror, som kryddig salami, lagrad cheddar och smakrik olivolja, ger er helt andra möjligheter än att sälja kakor till laget eller klassen.

Starta en försäljning
Läs mer om våra delikatesser
 • -

  Salami – finns i fem olika smaker

  Av alla DelikatessKungens delikatesser är salamin kronjuvelen. Det är produkten som passar både till den hembakade pizzan, fredagsmyset, kvällsvickningen och frukosten. Salamin finns en fem smaker, har en kötthalt på 96% med en låg fetthalt som nästan är fri från kolhydrater.

 • -

  Cheddarost – flerfaldigt prisbelönt

  Den krämiga cheddarosten har tillverkats och förfinats i tre generationer på en engelsk familjegård. Den finns i två olika varianter, en lagrad och en extra lagrad. På så vis passar den hela familjen. Handgjord och tillverkad av mjölk från gårdens egna kor.

 • -

  Olivolja – extra jungfruolivolja

  DelikatessKungens helt ekologiska och prisbelönta olivolja, utvald av Fernando di Luca, ”olivoljans fader i Sverige”, förvandlar vardagsmat till världsklass. Gjord på noggrant sicilianska druvor.

 • -

  Chokladpraliner – av äkta belgisk choklad

  Chokladpralinerna så goda att de smälter i munnen görs av ett familjeföretag som grundades 1978. Detta är handgjord choklad i världsklass, handgjorda av belgiska chokladmästare. 22 praliner i 11 välbalanserade smaker.

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Fraktavgifter kan tillkomma (läs mer)

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser istället för kakor och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det