Så här fungerar appen för kontaktpersonen

Logga in

Logga in:

När du bokar ditt säljpaket får du ett kundnummer i din bokningsbekräftelse. Skriv in din e-postadress och ditt kundnummer för att logga in. Om du är en kund sedan tidigare och har glömt ditt kundnummer klickar du på ”beställ kundnummer” så skickas det till din e-postadress.

Starta en försäljning

Är du ny som kontaktperson kan du enkelt starta en försäljning och beställa ett säljpaket i appen. Klicka på ”Beställ säljpaket” och fyll i dina uppgifter. Säljpaketet skickas inom några dagar men ni kan redan starta försäljningen på direkten med appen.

Översikt

Översikt

På startsidan visas en överblick hur försäljningen ligger till. Målet med försäljningen samt försäljningsmålet syns längst upp. Du ser hur många produkter gruppen har sålt (om alla deltagare använder appen). Följ försäljningen och se hur ni kommer närmare målet. Gruppkoden, som alla deltagare behöver när de ska registrera sig på appen, finner du här.

Här står även alla viktiga datum inför leverans av produkter samt deltagarnas sista dag att lägga in beställningar och sista dag för dig som kontaktperson att lägga ordern.

Säljomgångar

Säljomgångar

Under fliken ”säljomgångar” hittar du dina pågående säljomgångar. När du lägger en order för en pågående försäljning hamnar den under ”öppna beställningar” där du kan ändra ordern till sista beställningsdatumet. Efter sista beställningsdatum hamnar beställningar under ”tidigare beställningar”. Om ni vill beställa fler produkter efteråt kan ni göra en extrabeställning, läs mer om det under ”extrabeställning”.

Lägga order

Om alla deltagare har lagt till deras beställningar i appen behöver du endast godkänna ordern. Läs mer hur du lägger till produkter om ingen deltagare har använt appen eller om endast några har använt appen under ”deltagare”.

Kontrollera att beställningen stämmer. Du kan ändra leveransadress i nästa steg.

Extrabeställning

Extrabeställning

Om ni fått in beställningar efter sista orderdag kan du göra en extrabeställning. Fri frakt gäller om ni beställer minst 5 produkter, annars är det en fraktkostnad på 100 kronor. Prata gärna med alla i gruppen om någon mer saknar produkter innan du lägger ordern.

Leveransen av extrabeställningar skickas med DHL Servicepoint. Ett SMS skickas ut när paketet kan hämtas hos närmaste postombud.

Delikatesser

Produkter

På sidan ”Produkter” visar vi bilder och information om våra delikatesser. Swipa enkelt mellan produkterna och visa direkt till kunden genom appen när du säljer.

Varje produkt har all nödvändig information under ”produktinfo” som du hittar längst upp i högra hörnet. Där finns det information om tillverkning, innehållsdeklaration, vad produkten inte innehåller, hantering och hållbarhet.

Deltagare

Deltagare

Under ”deltagare” kan du se alla deltagare som har registrerat sig med appen. Här ser du också hur många produkter de har sålt. Du kan hantera deltagarnas kunder genom att klicka på en deltagare och sedan ”hantera kunderna”.

Lägga till deltagare

Om en deltagare inte har använt appen kan du lägga till hens beställning genom att klicka på ”lägg till deltagare”. För att lägga till produkter klickar du sedan på deltagaren som du har lagt till och sedan ”hantera kunder”. Klicka vidare på deltagarens namn igen och lägg till produkter.

Lägga till produkter

Du kan lägga till dig som en deltagare och lägga till alla beställningar från flera deltagare som använd säljkatalogen. Vi rekommenderar dock att lägga till varje deltagare för sig då det underlättar när ni ska dela ut alla produkter vid leverans.

Säljtips

Säljtips

Tipsa gärna deltagarna att läsa igenom säljtipsen. De hjälper deltagarna med försäljningen till max genom värdefulla säljtips, uppdateringar och meddelande. Säljtipsen hjälper deltagarna komma igång med försäljningen..

Vi uppdaterar aktuella tävlingar som deltagarna kan delta i.

Målsättning

Målsättning

Här kan du skriva en målsättning för försäljningen. Skriv vad ni ska göra för pengarna och hur mycket pengar ni behöver tjäna ihop för att lyckas med er försäljning. Genom att sätta en målsättning kan deltagarna och du enkelt följa hur försäljningen ligger till. Var inte rädd att sätta den för högt.

Om du behöver hjälp med målsättningen klickar du på ”hjälp med målsättning”, där kan du fylla i hur många deltagare ni är och se hur många produkter varje deltagare ska sälja för att tjäna de pengarna som ni vill.

Säljsidor

Säljsidor

Varje deltagare kan aktivera deras egna personliga säljsidor på deras inloggning i appen. Du som kontaktperson kan ladda upp en gemensam bild och presentationstext som visas på varje deltagares säljsida. Deltagarna kan själva ändra bilden och presentationstexten till deras säljsida i appen om de vill.

Läs mer om säljsidan här: https://www.delikatesskungen.se/saljsida/

Meddelande

Meddelande

Här kan du skicka meddelande till alla deltagare eller till en enskild deltagare (om de använder appen). Deltagare kan även skicka meddelande till om de har någon fråga eller fundering.

Du kan även få meddelande från oss, DelikatessKungen, med tips och trix hur ni kan öka er försäljning.

Företagsbeställningar

Företagsbeställningar

Företag kan beställa produkter av er på tre olika sätt:

1. Gruppen levererar och tar betalt. 

Om ett företag beställer under 25 produkter kan du enkelt ta betalt av företaget genom att skapa ett kvitto i appen som mejlas till företaget, klicka på ”Skicka kvitto”. Gruppen levererar produkterna till företaget.

2. Gruppen levererar och DelikatessKungen fakturerar.

För företag som beställer 25 produkter eller fler erbjuder DelikatessKungen en tjänst där vi fakturerar företaget och gruppen levererar produkterna till företaget. Företaget får fri frakt och beställningen registreras av dig som kontaktpersonen.

Klicka på ”registrera beställning” under flik ”2. Gruppen levererar, DelikatessKungen fakturerar” för att skapa en faktura till företaget. Fyll i vilken deltagare som har haft kontakt med företaget, information om företaget och vilka produkter företaget vill beställa.

När du registrerar en företagsorder kommer produkterna läggas till på deltagarens försäljning. Deltagaren ska inte lägga till produkterna själv, då blir det en dubbelbeställning. Produkterna levereras med er leverans och deltagaren delar ut produkterna.

DelikatessKungen levererar och fakturerar.

Om ett företag köper minst 25 produkter erbjuder vi leverans direkt till företaget samt fakturering. Frakt för 25 produkter är 399 kronor exkl. moms. Fakturan skickas till företaget och vinsten av försäljningen betalas ut till gruppen inom 30 dagar från att vi fått in betalningen av företaget. Beställningen registreras av dig som kontaktperson.

Klicka på ”registrera beställning” under flik ”3. Delikatesskungen levererar och fakturerar” för att skapa en faktura till företaget. Fyll i vilken vecka vi ska leverera produkterna till företagen, vilken deltagare som har haft kontakt med företaget, information om företaget och vilka produkter företaget vill beställa.

Deltagaren ska inte lägga till produkterna själv, då blir det en dubbelbeställning.

Konto

Konto

Om du hanterar flera försäljningar eller vill logga in som deltagare kan du enkelt lägga till flera konton i appen och byta mellan alla konton. Flera personer kan logga in på ett deltagarkonto i appen.