Fulufjällets nationalpark

Tänker ni åka på skolresa och saknar idéer på vart? Pröva Fulufjällets nationalpark, det är ett populärt resmål. Här följer mer information om det, varför ni ska åka dit och hur ni kan tjäna pengar till en klassresa på Fulufjället.

I samklang med naturen

I Sverige finns 30 nationalparker på de mest skilda platser. Där finns öar som Gotska Sandön, skogar som Skuleskogen och nästan orörd mark i Lappland. En del nationalparker går inte att besöka vintertid medan andra, som Fulufjället, fungerar som resmål året runt. Gemensamt för samtliga är att de erbjuder unika miljöer. En skolresa till en nationalpark innebär alltid storslagen natur. Här kan ni få fler tips på äventyrliga klassresor.

En pigg femtioåring

Fulufjället ligger i nordvästra Dalarna, precis på gränsen till Norge. Man kan säga att den fortsätter in i Norge eftersom den norska motsvarigheten, Fulufjellet nasjonalpark, ligger vägg i vägg. Fulufjället blev nationalpark 2002 tack vare sina urgamla skogar och ett av Sveriges högsta vattenfall, men redan 1973, för femtio år sedan, fick området status som naturreservat.

Till Fulufjället tar ni er med egen buss eller bilar, eller med Dalatrafiks busslinje 785. Väl på plats kan ni ägna er åt vandring, bad eller bara njuta av naturen. Där finns stugor för uthyrning, men det går också att tälta både i och utanför Fulufjällets nationalpark. Det finns färdiga eldstäder med ved, yxa och såg, men också matserveringar i anslutning till nationalparken.

Pengar till klasskassan

Utflykten till Fulufjället behöver inte kosta mycket. Till skillnad från människoskapade nöjesparker som Gröna Lund eller Liseberg krävs ingen entrébiljett här, men det kostar såklart att åka dit med. Behöver ni pengar till skolresan kan ni ta hjälp av DelikatessKungen för att tjäna pengar till klassen. Detta genom att sälja delikatesser, till hushåll och företag där ni bor, på nätet eller till släkt och vänner. Ersättningen för försäljningen är helt beroende av hur mycket ni säljer, så den som lägger ner energi på jobbet kan få bra betalt, och på det här sättet behöver ni inte redovisa någon arbetstid och håller bara på så länge ni tycker att det är roligt. Om det låter intressant tar ni kontakt med DelikatessKungen. Beställ information och ta reda på om det kan vara något för er. Många som provar har upplevt det som både roligt och lönsamt, så kanske gör ni också det.