Skolresa till Stockholms skärgård

Många skolklasser åker till Stockholm på klassresa. Där finns ju mängder av sevärdheter och upplevelser, som Gröna Lund, Skansen, Stockholms slott, en rad museer och alltid aktuella kulturevenemang.

Men ett närliggande och minst lika intressant resmål är Stockholms skärgård. På kollektivtrafikavstånd från Stockholms innerstad ligger en helt annan värld bestående av tiotusentals öar, perfekt för en skolresa med klassen.

Enkelt uttryckt kan man dela upp Stockholms skärgård i två delar, den norra som utgår från Vaxholm och Norrtälje, och den södra med Dalarö och Nynäshamn som utgångspunkter. Till Nynäshamn kan ni åka pendeltåg, till övriga orter buss. För att sedan komma vidare är det båt som gäller, men under sommarhalvåret går det skärgårdsbåtar med regelbundna turer som tar er ut i skärgården för en rimlig peng.

Barnens Ö i skärgårdens norra del har man i decennier tagit emot unga grupper och har färdiga skolresepaket. Björkö och vikingastaden Birka är ett annat välkänt skolresmål. Fjäderholmarna är perfekt för er som vill ha en kort resväg. Dit kan ni till och med åka över dagen. Vill ni istället långt ut i skärgården passar Utö bättre (det hörs ju på namnet), som marknadsför sig som ”skärgårdens vackraste ö”.

Är det svårt att välja kan ni kombinera destinationerna, åka till en plats en dag och resa vidare nästa dag. Eller också utgå ifrån en fast punkt i skärgården och göra korta utflykter till andra ställen. Möjligheterna är många, särskilt om ni har en välfylld klasskassa.

För så är det ju, kan man välja resmål utan att behöva ta alltför stor hänsyn till ekonomiska förutsättningar har man fler alternativ. Tillhör ni den breda majoritet av klasser som inte är gjorda av pengar går även det att råda bot på. Sälj delikatesser!

DelikatessKungen har i trettio år jobbat ihop med skolklasser, idrottsklubbar och ungdomsföreningar. Genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen kan ni på ett enkelt och roligt sätt tjäna pengar till skolresan. Ni säljer handgjorda chokladpraliner, ekologisk olivolja och andra läckerheter i era kontaktnät och på er hemort. DelikatessKungen står för varorna och marknadsföringsmaterialet, ni för fotarbetet.

Ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till klasskassan. Genom åren har tusentals grupper upptäckt vilket bra sätt detta är att tjäna pengar. Många har dessutom kommit tillbaka för att få råd med nya resor, för resor är som delikatesser – när man väl fått smak för det vill man ha mer.