Klassresa till Barcelona

Att åka på skolresa på högstadiet eller gymnasiet blir ett minne för livet även om man semestrar i närområdet, men eftersom det ändå kommer att bli en resa man bär med sig långt efter att man lämnat skolan är det inte fel att slå på stort och åka till varmare breddgrader. En del av de klasser som gjort detta har valt den spanska miljonstaden Barcelona.

Det är ett resmål som kombinerar stadspuls, sol och sandstränder, så där finns något för alla elever. Barcelona är en stad som verkligen måste upplevas, och det gör man antingen genom att åka kollektivt, med stadens bussar, tunnelbana och pendeltåg, eller genom att hyra cyklar eller promenera. Har ni möjlighet till en guidad stadsvandring – ta den!

Barcelona är också staden där ni både kan gå på fotboll och Formel 1. Fotboll kan man förvisso se på närmare håll, men en match på FC Barcelonas hemmaarena Camp Nou med plats för nästan hundratusen åskådare är något helt annat än en svensk seriematch. Formel 1 är kanske ännu mer exotiskt och man behöver inte vara motorsportintresserad för att fascineras av bilar som går i över 300 km/h.

Till Barcelona flyger ni från Arlanda på tre och en halv timme och det går att hitta flygbiljetter för mindre pengar än det kostar att åka inrikeståg i Sverige. Framme i Barcelona behöver ni inte heller bli ruinerade. Både mat, hotell och vandrarhem går att få tag i till rimliga priser.

Men självklart kommer en skolresa till Barcelona att kosta en del. Har ni gott om tid att samla pengar till klasskassan behöver det dock inte vara ett problem. DelikatessKungen har samarbetat med skolklasser, idrottsföreningar och andra grupper ända sedan början av 90-talet. Konceptet går ut på att ni säljer DelikatessKungens produkter där ni bor och med hjälp av era egna kontaktnät, företaget fixar produkterna och marknadsföringsmaterialet och så delar man på vinsten. Andra klasser har både finansierat resan och återkommit för att tjäna pengar till nya skolresor.

Att många grupper fortsatt att jobba med DelikatessKungen beror bl a på att försäljningen av deras salami, chokladpraliner och andra delikatesser är provisionsbaserad, så går man in för jobbet kan man tjäna stora pengar och man gör det under stor frihet. Kunderna gillar delikatesserna, vilket gör jobbet med att sälja dem lätt, lustfyllt och – inte minst – lönsamt.