Campa på Västkusten

En skolresa kan innehålla allt från skidåkning och snöskoter till sommar och sol. Väljer ni det sistnämnda, en solresa på senvåren eller sommaren, är Västkusten ett säkert kort. Orter som Strömstad, Grebbestad, Lysekil och Marstrand signalerar salta dopp, fiske och sand mellan tårna. Mitt i detta kluster av semesterparadis finns Ramsvik Stugby & Camping, utanför Hunnebostrand. På denna familjeägda camping har man levererat ”saltstänkta äventyr” ända sedan 1958.

Förutom vanlig familjecamping arrangeras här bröllopsfester, konferenser, företagsevenemang och inte minst skolresor. För att det ska finnas något som passar alla har man flera olika skolresepaket. Allt från det enklaste, där det bara ingår övernattning i Ramsviks mysiga campingstugor, till skolreseprogram på flera dagar, fullspäckade med aktiviteter som paddling, bastu, grillbuffé och en heldag på djurparken Nordens Ark.

På Ramsvik Stugby & Camping finns verkligen det mesta av sommaraktiviteter. Man har en egen sandstrand och vill ni slippa bli blöta kan ni istället för att bada hyra båtar eller kanoter. Här erbjuds fiske av allt från torsk och makrill till krabbor, men här finns också en populär restaurang, en spelhall, en glassbar, en bastu och givetvis fritt wifi på hela området. Och så dessa härliga campingstugor då, med 2-7 bäddar, med eller utan eget badrum. Men vill ni bo närmare naturen finns det tältplatser också.

Det blir ju lite billigare, och är det något som brukar saknas när man planerar skolresa så är det pengar. Synd, för egentligen borde det inte vara något problem. Visst, en skolklass har som regel inga inkomster, men det går att ändra på.

DelikatessKungen erbjuder försäljningssamarbeten till skolklasser och andra grupper av unga. Eleverna säljer företagets delikatesser och får en slant till klassresan för varje produkt de säljer. Varorna det gäller är t ex salami med extra hög kötthalt, ekologisk olivolja och handgjorda, belgiska chokladpraliner. Sälj till företag eller privatpersoner på hemorten, på föräldrarnas jobb eller på internet. Förutom tryckt säljmaterial får varje elev en egen webbshop med en länk som går att dela till släkt och vänner.

Genom åren har tusentals skolklasser finansierat sin skolresa genom att sälja delikatesser. En del till och med flera gånger, för när de märkte hur kul och lönsamt det var första gången återkom de för att tjäna pengar till nästa resa.