Kungsbacka Basketcup

Västsveriges största försäsongscup kallar sig Kungsbacka Basketcup som varje år i september arrangeras av Kungsbacka basket i åtta sporthallar runtom i Kungsbacka. Totalt brukar det bli långt över hundra lag som gör upp i sex åldersklasser, pojkar och flickor, i år födda 2006-2011. De flesta av lagen är från Väst- och Sydsverige, men där finns också lag från övriga landet och till och med några utländska. I år är lag från Spanien och Norge anmälda till cupen.

Kungsbacka Basketcup spelas över en helg och lagen inkvarteras i skolsalar natt mot lördag och söndag. Det är inte hotellstandard att sova i klassrum, men det är ändå lite mysigt att sova på liggunderlag på golvet. Minst en ledare eller förälder måste sova med laget och på söndagsmorgonen ansvarar spelarna själva för att städa, flytta tillbaka skolbänkarna och återställa salen till ursprungsskick.

Dagtid är det väldigt mycket basket. Först spelar man gruppspel, sedan slutspel, A-slutspel för de två bästa lagen i varje grupp, övriga lag får spela B-slutspel, och i slutspelet är det cupsystem där förloraren slås ut och vinnaren går vidare. Undantaget är de yngsta klasserna, elvaåringarna, som spelar ”Easy basket” med låga korgar och utan slutspel.

Blir det torum i schemat är det bara tre mil till Göteborg med ett stort nöjesutbud, som Liseberg, Universeum mm. Fast det kostar ju pengar och möjligen är klubbkassan tom efter att ni betalt anmälningsavgift för laget, deltagarkort som inkluderar två frukostar, två luncher, två middagar, boende samt bussresor mellan hallarna, cup-t-shirts osv.

Låt i så fall DelikatessKungen hjälpa er att finansiera cupresan. Genom att sälja delikatesser kan ni få råd med resan till Kungsbacka Basketcup, andra cupresor och träningsläger. Först tar ni med hjälp av DelikatessKungens försäljningsmaterial upp beställningar på presentförpackade delikatesser som dragerade mandlar, handgjorda chokladpraliner och lagrad cheddarost. Det gör ni genom att knacka dörr där ni bor, uppvakta lokala företag eller i kampanjer i sociala medier.

När ni känner att marknaden är färdigbearbetad skickar lagets kontaktperson en beställning till DelikatessKungen. Därefter levererar ni de sålda produkterna till kunderna samtidigt som ni tar betalt för dem. Försäljningen är provisionsbaserad så ni bestämmer er egen lön genom att sälja så länge ni tycker att det känns kul och meningsfullt. Ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till laget. Av de tusentals grupper som genom åren samarbetat med DelikatessKungen har många kommit tillbaka för att tjäna pengar till nya resor.