Azzcon Cup i Västerås

Fotbollsturneringen med det märkliga namnet Azzcon Cup är en endagsturnering som spelas i Västerås, på Apalbys sportfälts naturgräs i början av juni varje år. I år spelades den 32:a upplagan. Arrangerar gör Västerås IK Fotboll, och namnet på cupen kommer från sponsorn Azzcon Group som jobbar med reklam och profilkläder.

Alla matcher spelas alltså under dag, vilket underlättar logiproblemet, men det gör å andra sidan att de första matcherna spelas redan vid åttatiden på morgonen.

Azzcon Cup är öppen för pojkar och flickor från 7 år upp till 16. De äldsta spelar i 11-mannalag, de yngre i 5- och 7-manna. Matchtiden i 11-mannaklasserna är 2×15 minuter, övriga spelar 2×10 minuter, med en minuts paus mellan halvlekarna. Först blir det gruppspel där lagen skiljs åt med i tur och ordning poäng, målskillnad, gjorda mål, inbördes möte och i värsta fall lottning. I slutspelet avgörs alla oavgjorda matcher med straffsparkar. Det är fria byten, så lagen får byta hur många spelare som helst, och byten sker enligt bandyregler.

Om ni tycker att det känns tråkigt att lämna Västerås efter en enda dag är den goda nyheten att ni inte behöver det. Passa på att göra något annat skojigt ihop med laget när ni ändå är där. I Aros Fun House kan ni utmana varandra i bowling och biljard. På Arosfortet kan ni bygga på samhörigheten i laget genom att gemensamt ta er an deras kluriga celler, helt i Gundes anda. Eller åk till Kokpunkten som kallar sig ”Sveriges första actionbad”. Eller till Lögarängsbadet, ett kombinerat inom- och utomhusbad med leklandskap, klättervägg och vattenrutschbanor. Det verkar ju faktiskt också ganska actionfyllt.

Som ni märker är möjligheterna i Västerås många, men både fotbollsturneringen och de övriga evenemangstipsen kostar ju en slant. Behöver ert lag ett tillskott i klubbkassan inför Azzcon Cup 2015? Ett smidigt sätt är att låta spelarna sälja Delikatesskungens produkter mot provision till grannar, vänner, släktingar, föräldrarnas arbetskamrater och så vidare. Det är ett både lönsamt och lustfyllt sätt att tjäna pengar till föreningen. Sedan produktutbudet kompletterats med cheddarost är det möjligt att tjäna ännu mer på detta än när vi ”bara” hade salami. Hur det går till kan ni läsa om lite mer i detalj här.