Åk med laget på Fredrikstad Cup i handboll

I Norges sjätte största stad, Fredrikstad, spelas Norges största handbollsturnering, Fredrikstad Cup. I år var det 603 lag och freningar med 8500 spelare och 25000 besökare.

Cupen är öppen för handbollslag bestående av pojkar och flickor från 9 år upp till seniorer. Dessa gör upp om segern under tre dagar på 24 handbollsplaner (både utomhus och inomhus) fördelat på sex olika arenor. Samtliga arenor ligger i Fredrikstad, och alla nås med en bussresa på max tio minuter från cupens huvudarena Kongstenhallen. Bussarna avgår också var tionde minut, så var någonstans ni än spelar behöver ni inte räkna in långa ledtider i schemat.

De yngsta lagens matcher spelas i 1×15 minuter, mellanklasserna 1×20 och de äldsta (15 år-seniorer) spelar matcher om 2×14 minuter. Först spelas ett gruppspel där ettan och tvåan går till A-slutspel, trean och fyran till B-slutspel. Alla lag garanteras fem matcher, alla spelare får medalj och diplom. Vinnare av A- och B-final får dessutom en pokal till laget. Utöver detta blir det priser till planens bästa spelare, pengapris till årets klubb och lite annat. Huvudsponsor för denna Norges största handbollscup är Den Norske Bank, Norges största bank, så de har råd att slå på stort.

Apropå att slå på stort kanske det största med Fredrikstad Cup ändå är kringarrangemangen. Förutom handboll blir det tivoli, cirkus, dans och musikuppträdanden med kända DJ:s och artister (och med modiga handbollsspelare eftersom det bjuds på karaoke också). Det största nöjesarrangemanget är Kongsten Night som brukar dra över 5000 besökare. Dessutom rekommenderas ett svalkande dopp på Kongstenbadet, Östfolds största utebad, samt Fångarna på fortet-varianten ”Fangene på Kongstenfort”.

Övernattning sker i skolor för de lag som vill. Varje skola är bemannad dygnet runt och frukost serveras på den skola man sover i. Övriga måltider intas vid huvudarenan Konstenhallen. Vilka aktiviteter ni vill ta del av, mat, boende osv, bestämmer vilket cupkort ni ska köpa.

2015 går cupen av stapeln 22-25 maj och oavsett hur ert lag lägger upp deltagandet i Fredrikstad Cup kommer här ett förslag till finansiering. Genom att sälja Delikatesskungens produkter mot provision fyller ni enkelt klubbkassan. Sälj salami och cheddarost till släkt, vänner, grannar, mammas och pappas arbetskamrater, så gör ni både dem och er själva en tjänst. Kul är det också! Så här säger några av Delikatesskungens tidigare kunder om samarbetet.