Åk på klassresa till High Chaparall

Upplev Vilda Västern under er klassresa. Ni behöver inte ens åka till Amerika för att få uppleva denna spännande tidsepok. Det räcker gott och väl att ni bokar en klassresa till Småland. Jo, det är sant. Vilda Västern landade mitt i de täta smålandsskogarna utanför den lilla tätorten Kulltorp i Gnosjö kommun i mitten av 1960-talet i form av en temapark som bygger på pangpang, indianer, cowboys och diligenser och allt annat som hör Vilda Västern till. Vi snackar givetvis om High Chaparall, en temapark som årligen besöks av hundratusentals personer i alla åldrar. Det är inte bara svenskar som varje år mer eller mindre vallfärdar till denna småländska vilda västern-stad. Nej, anläggningen – som för övrigt har byggts upp av Bengt ”Big Bengt” Erlandsson – lockar besökare från USA, Canada, Europa, Japan och ett stort antal övriga länder runt om i världen. Om ni i klassen har tänkt åka på klassresa någonstans men ännu inte har hunnit bestämma er för vart det ska bära iväg någonstans så kan vi på Delikatesskungens blogg verkligen rekommendera er att åka till High Chaparall på er kommande klassresa. Här snackar vi nämligen om spänning, äventyr och grymma upplevelser som ni kommer att minnas under väldigt lång tid framåt. En häftigare klassresa än att åka till High Chaparall får man faktiskt leta efter. Läs mer om High Chaparall på parkens officiella hemsida.
High Chaparall
Bengt Erlandsson fick idén till att bygga en äventyrspark med Vilda Västern som bärande och genomgående tema under en resa till USA på 1950-talet. Under fyra månader reste han mer än 4000 mil tvärs igenom det stora landet i väster och fick på så sätt med sig minnen och intryck som han tog med sig hem igen och som senare blev grundstommen till hans livsverk, High Chaparall. Parken håller öppet från maj månad till och med september och bjuder på en fullständig upplevelse som kommer att utmana alla era fem sinnen. Faktum är att man nästan får nypa sig själv i armen för att inte bli lurad att tro att man befinner sig i en riktig stad någonstans i de västra delarna av USA.

High Chaparral

Delikatesskungen kan hjälpa er att att tjäna pengar till klassresa så att ni kan komma iväg på till exempel en grym klassresa till High Chaparall. Här får ni veta mer.