Åk på klassresa till Kiruna längst norrut i Sverige

Kom iväg på en klassresa som tar er allra längst norrut i Sverige. Vi snackar givetvis om att åka på klassresa till Kiruna. Har ni planer på att tjäna pengar till klassresa? Vad bra, då kan vi på Delikatesskungen hjälpa er med den lilla detaljen. Ta och kika på den här länken så får ni veta mer om vårt oslagbara koncept som har hjälpt långt fler än 10 000 grupper att komma iväg på sitt stora äventyr.
Forsränning
Att åka på klassresa till Kiruna, eller Giron som det heter på samiska, är faktiskt som att landa på en främmande planet. Allt är annorlunda och grymt spännande häruppe. Ta bara det där med solen. Under några veckor på sommaren går solen inte ner alls utan fortsätter att lysa dygnet runt. Det fenomenet kallas för midnattssol. På vintern är det dock precis tvärtom. Då råder det nämligen totalt midvintermörker i Kiruna under ett par veckor eftersom solen inte når över horisonten. Å andra sidan brukar den mörka och bitande kalla vintern bjuda på ett helt otroligt skådespel på himlen när det så kallade norrskenet dansar fram över himlavalvet i rent ut sagt makalösa färger. Vi har väl kommit ihåg att nämna om att en klassresa till Kiruna är både annorlunda och spännande?

Vad kan man göra i Kiruna när man har tjänat pengar till klassresa och åkt hela vägen upp dit? Svaret är enkelt: MASSOR. Besök en sameby och studera samiskt konsthantverk. Åk ner i den stora gruvan som LKAB driver och som är Kirunas största arbetsplats. Ta en tripp upp på berget Luossavaara som bjuder på en vacker utsikt över Kiruna. Vid klart väder ser man faktiskt ända bort till Sveriges högsta berg Kebnekaise som ligger 66 kilometer bort. Men glöm inte kameran, för allt smör i hela Småland! Forsränning och kanot är andra spännande upplevelser som ni kan ägna er åt under en klassresa till Kiruna. Om ni väljer att åka till Kiruna under de åtta månader då det är vinter häruppe så finns det massor av möjligheter till vintersporter av alla de slag. Ni ska givetvis även passa på att åka på norrskenstur med snöskoter i den grymt vackra naturen. Läs mer om vad Kiruna har att erbjuda er genom att klicka på den här länken.
Snöskoter