Åk på klassresa till Karlskrona

Om ni i klassen har bestämt er för att tjäna pengar till klassresa så kan vi på Delikatesskungen hjälpa er med det. Delikatesskungen är nämligen ett företag som sedan 1992 har hjälpt fler än 10 000 skolklasser, föreningar, klubbar och idrottslag att förverkliga sina drömmar och komma iväg på det där äventyret som man har drömt om så länge. Om ni vill veta mer om hur vi kan hjälpa just er klass att tjäna pengar till klassresa eller något annat skojigt så kan ni kika på den här länken. Här ska vi passa på att bjuda er på ett riktigt spännande tips på ett resmål som ni kan fundera lite mer på inför er kommande klassresa.
Karlskrona
Karlskrona är den största staden i Blekinge, en vacker del av vårt land som ibland brukar kallas för ”Sveriges trädgård”. Stadens centrala delar är faktiskt upptagna på Unescos världsarvslista som Örlogsstaden Karlskrona. Det är som ni nog allihop förstår en mycket gammal stad som vi har att göra med här. Bara att ta en promenad genom stadens äldre delar är som att vandra runt i ett livs levande friluftsmuseum. Karlskrona grundades som ett centrum för den militära varvsindustrin år 1680 och fick sitt namn efter grundaren, kung Karl XI. Tanken med att anlägga en örlogsstad med flottbaser, skeppsvarv och starka befästningsvallar just här i de av år 1658 från danskarna erövrade områdena i södern var att man ville manifestera en militär maktposition helt nära Danmark och europeiska kontinenten. Dessutom är hamnen i Karlskrona helt isfri under så gott som hela året.
Gubben Rosenbom
Att åka på klassresa till Karlskrona är något som man kan göra i princip när som helst på året eftersom det finns väldigt mycket av intresse att se och göra i staden. Ni får inte missa Marinmuseum, till exempel. Men den allra bästa tiden att bege sig till Karlskrona på klassresa är nog ändå i slutet av vårterminen eller alldeles i början av höstterminen. Då kan ni nämligen dra nytta av det ofta soliga, varma och nästan alltid molnfria vädret som inbjuder till sol och bad på någon av de många sandstränderna som finns runt omkring Karlskrona. Åk på klassresa till Karlskrona. Grymmare och fetare klassresa får man leta efter. Vill ni veta mer om vad man kan se och göra i Karlskrona under en klassresa så är det bara att klicka på den här länken.