Spännande klassresa till Åre

En klassresa till Åre behöver inte med nödvändighet gå av stapeln på vintern. Visserligen är Åre en ort i Jämtlandsfjällen som mer eller mindre har blivit världsberömd som en vintersportort på grund av sina fina förutsättningar för alpin skidåkning och de allra flesta tänker förmodligen på slalom och snowboardåkning när man talar om Åre. Men detta är bara ena sidan av det gyllene myntet som heter Åre. Det finns minst lika mycket att göra och upptäcka i Åre även om man åker dit på till exempel en klassresa efter det att snön i backarna har smält och skidsäsongen därmed är över. Därför skulle vi på Delikatesskungen vilja peka på Åre som ett helt perfekt resmål för en klassresa. Ni känner väl förresten till att Delikatesskungen kan hjälpa er i klassen att tjäna pengar? Här kan ni läsa mer om vårt fördelaktiga koncept som sedan 1992 har hjälpt tiotusentals skolklasser och andra grupper att kunna förverkliga sina drömmar.

Cykel Åre

Åre lockar varje år i runda slängar en halv miljon besökare. Denna siffra ska jämföras med att det enbart finns 1 400 bofasta invånare i Åre. Av detta kan man ganska lätt förstå att turismen är grymt stor i den lilla byn vid foten av det mäktiga fjället Åreskutan. Man behöver som sagt var inte besöka Åre under pågående skidsäsong om man vill vara med om en riktigt spännande klassresa, även om det också är helt okej att göra så. Men om ni i klassen skulle vilja genomföra en klassresa med äventyr och spänning så ska ni våga gå mot strömmen och besöka Åre på försommaren eller tidigt på hösten, när tempot i den lilla byn är lite lugnare på grund av att det inte befinner sig lika många turister där som det annars gör när den alpina säsongen är i gång för fulla muggar.

Åre bjuder på fantastiska vandringsleder i ett mycket vackert fjällandskap. Att åka downhill på mountainbikes utför Åreskutan är en mycket fartfylld upplevelse. Zipline är en annan grym upplevelse. Forsränning, hängflygning och ponnyridning är andra aktiviteter som man kan ägna sig åt under en klassresa till Åre ”after ski”.