Klassresa till Dublin

Åk på klassresa till Dublin. Tack vare Ryanair och alla de andra så kallade lågprisbolagen så är det numera väldigt billigt att åka iväg på en klassresa till en destination som ligger lite längre bort än vanligt. Dessutom behöver ni inte heller oroa er för hur ni ska kunna tjäna pengar till klassresa eftersom vi på Delikatesskungen kan hjälpa er med det. Klicka på den här länken så kan ni läsa mer om hur vi kan hjälpa er att tjäna pengar till klassen. Ert spännande äventyr startar förslagsvis på Skavsta flygplats utanför Nyköping och sedan landar ni tryggt och säkert på flygplatsen Dublin Airport strax utanför staden.

Dublin

Dublin är som nog de allra flesta redan vet huvudstaden i republiken Irland, men vad ni kanske inte visste är att det också är en stad som grundades av vikingar från Skandinavien som en slags boplats som de kunde utgå ifrån när de var ute på plundringståg bland de brittiska öarna. Det är alltså en mycket gammal stad och som sådan är Dublin en helt perfekt stad att åka till om man planerar inför en klassresa. Ta bara det gamla postkontoret som ett exempel. Det belägrades av rebellerna under upproret mot engelsmännen år 1916 och skadades under inbördeskriget år 1922. Inuti postkontoret så finns det målningar som visar exakt vad som hände och högst upp på fasaden så kan man fortfarande se kulhålen. Grafton Street är en gata som har blivit känd på grund av alla gatuartisterna som uppträder här. Rockbandet U2 kommer från Dublin och det gör medlemmarna i pojkbandet Boyzone också. Flera av medlemmarna i dessa band började sin musikaliska karriär på Grafton Street.

Annars kan vi rekommendera en båttur på floden Liffey som sakta flyter igenom Dublin. Eller hoppa på en av bussarna som tillhör Dublin City Tours för att få en helt magnifik sightseeingtur genom staden med alla dess intressanta byggnader och monument. Nere i hamnen i Dublin så ligger det ett riktigt vikingaskepp som man kan besöka och till och med kliva ombord på. Skeppet byggdes i Danmark men seglades över Nordsjön till Dublin och överlämnades till staden som en symbol för vikingarna som grundade staden. En klassresa till Dublin innehåller så enormt många spännande upplevelser.