Coolaste klassresan går till New York

Klassresa till New York! Smaka på den meningen, luta dig sedan tillbaka i stolen där du sitter och slut dina ögon för en kort sekund. Vad är det du ser för din inre syn när du tänker på en klassresa till New York? Frihetsgudinnan? Times Square? Empire State Building? Wall Street? Du kanske tänker på Ground Zero, minnesplatsen över de två skyskraporna som hette Twin Towers och som ingick i det jättelika komplexet World Trade Center och som förstördes i terroristattacken den 11 september 2001? Eller du kanske tänker på den tokroliga filmen Ensam Hemma – Vilse I New York där huvudrollsfiguren Kevin McAllister (spelad av Macauley Culkin) jagar skurkar i just den här staden?

New York2

New York är en stad som i sanning innehåller precis allt man kan drömma om och mer därtill. Staden brukar ofta kallas för The Big Apple och invånarna som bor här brukar kalla sig själva för ”New Yorkers” och är för övrigt väldigt stolta över sin stad. New York är den befolkningsmässigt allra största staden i hela USA med en befolkning som precis har sprängt 20 miljonersvallen, sett till hela storstadsområdet. I New York finns det hur mycket som helst att se, göra och uppleva för en skolklass som har åkt dit på en klassresa. Här finns till exempel FN:s enormt stora högkvarter, den stora och lummiga parken Central Park, massor av mysiga restauranger och vi ska inte snacka om shoppingen. Alla hockeyintresserade vet förmodligen redan att New York har inte mindre än två lag som fajtas i NHL, New York Islanders och New York Rangers, vars derbymatcher i den berömda arenan Madison Square Garden alltid lockar en storpublik. Annars är baseball och basket stora sporter här också.

Just nu är det väldigt billigt att flyga till USA eftersom flera lågprisbolag har startat flygtrafik över Atlanten. Det behöver alltså inte kosta särskilt mycket att åka till New York på klassresa.

Delikatesskungen kan hjälpa er att komma iväg på er klassresa till New York. Läs gärna mer om vårt helt unika koncept här. Den allra coolaste klassresan går till New York!