En text om att sälja saffran till klassen eller laget

Obs. DelikatessKungen säljer inte saffran utan detta är endast en text om att sälja saffran

Sälja saffran

Sälja saffran och tjäna pengar

Obs. DelikatessKungen säljer inte saffran utan detta är endast en text om att sälja saffran

Saffran utvinns ur pistillmärken i saffranskrokus. Det är troligen den krångligaste process som finns för att producera en krydda. För att få ihop ett enda gram torkad saffran krävs 100-150 krokusar som plockas och rensas för hand. Denna omständliga hantering gör det till världens dyraste krydda och på grund av det höga kilopriset säljs saffran bara över disk i butikerna.

Vill er idrottsförening eller skolklass tjäna pengar till er cup- eller klassresa kan ni sälja saffran och leverera den direkt hem till kunderna. Det är ett av de alternativ som finns för unga som vill finansiera en resa med försäljning. För trots det höga priset har svenska folket tagit saffran till sig och använder denna fantastiska krydda i både bakning och matlagning.

Hur det började

Ordet saffran kommer från persiskans ord för den gula färgen, ”safra” och kryddan etablerades i den arabiska världen redan under förkristlig tid. Saffran nämns i Bibeln, men även i Iliaden och Kung Oidipus. Till Europa kom den under den muslimska ockupationen av Spanien på 600-talet efter Kristus. Till Sverige kom den först med Hansan på 1200-talet och eftersom saffran var dyr redan då blev det en lyxprodukt. Den som hade råd att använda saffran ansågs per definition vara en lyckad människa.

På 1300-talet trodde man att saffran gav skydd mot digerdöden, men även idag används saffran i läkemedelsindustrin, både i rena mediciner och i olika hälsokostpreparat, eftersom det finns indikationer på att den främjar blodomloppet och motverkar astma, sömnproblem och depression. Det sista måste ju stämma för vem blir inte glad av saffran?

Bra med att sälja saffran

Många förknippar saffran med det speciella saffransbröd man serverar i luciatider, men saffran fungerar lika bra året om, i exempelvis saffranspannkaka, paella och risotto. Som ni märker tillhör saffran den grupp av kryddor som fungerar både i varmrätter och i söta efterrätter och kaffebröd.

För er som ska sälja saffran är kanske vikten bäst av allt. I Sverige konsumerar vi visserligen över tio ton saffran om året, men portionsförpackningar av saffran väger nästan ingenting och tar inte heller upp något större utrymme. När ni ska leverera saffran till kunderna slipper ni släpa på stora, otympliga förpackningar. Ni kan ta med er hur mycket saffran som helst, och ju mer ni säljer, desto rikare blir ni.

Det sista gäller för den delen även DelikatessKungens produkter eftersom vi alltid erbjuder provision på försäljningen. Sälj mycket av våra chokladpraliner, cheddar, salami och ekologiska olivolja och res långt och dyrt för vinsten.

Obs. DelikatessKungen säljer inte saffran utan detta är endast en text om att sälja saffran

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det