Sälja saffran med klassen, skolan, föreningen och laget

Obs. via DelikatessKungen kan du inte sälja saffran utan detta är endast en text om att sälja saffran. Vi har däremot väldigt bra alternativ!

Sälja saffran

Alternativ till att sälja saffran med klassen, skolan, föreningen och laget

Saffran utvinns ur pistillmärken i saffranskrokus. Det är troligen den krångligaste process som finns för att producera en krydda. För att få ihop ett enda gram torkad saffran krävs 100-150 krokusar som plockas och rensas för hand. Denna omständliga hantering gör saffran till världens dyraste krydda, men svenska folket har ändå tagit den till sig och använder saffran i både bakning och matlagning. Därför går det att sälja saffran i Sverige, men på grund av det höga kilopriset säljs saffran bara över disk i butikerna.

Vill er idrottsförening eller skolklass tjäna pengar kan ni sälja delikatesser istället för att sälja saffran till klassresan eller cupresan. Låt andra sälja saffran, så kan ni koncentrera er på att tjäna pengar istället. Låt oss berätta om effektiva metoder för att förverkliga era drömresor.

Sälja saffran vs mer lättsålda produkter

När ni ska tjäna pengar till klassen eller tjäna pengar till laget är DelikatessKungens produkter roligare att sälja eftersom man har ett mer varierat utbud att jobba med. Här finns både de salta – salamin och cheddarosten, och de söta – chokladpraliner och dragerade mandlar. Förutom att de flesta av oss gillar både sött och salt kan ni som säljare skapa merförsäljning genom att framhäva kombinationsmöjligheterna. En ostbricka eller ett fredagsmys kan innehålla flera olika delikatesser.

Saffran är en produkt som är helt nödvändig i exempelvis lussekatter, men då gäller det att ni hittar kunder som både äter lussekatter och bakar dem själva. Att sälja saffran med skolklassen är just att sälja saffran. De potentiella kunder som redan har köpt saffran eller helt enkelt inte gillar saffran kommer ni inte kunna sälja saffran till.


Saffransförsäljning och vanliga nackdelar

Det finns tre tydliga nackdelar med att sälja saffran:

  • Det är säsongsstyrt, saffran köps och används i stort sett bara i juletider.
  • Saffran har ett begränsat användningsområde. Av samtliga kryddor är det antagligen den som används minst i de allra flesta köken.
  • Saffran är förhållandevis dyrt.

Att saffran är dyrt gör inte automatiskt högre vinst när ni ska tjäna pengar till föreningen eller skolan, jämfört med om ni exempelvis säljer delikatesser. Tvärtom, färre sålda produkter ger mindre provision till er, men det är inte heller så att ni tjänar mer per försäljning. Hos en ledande återförsäljare av saffran får säljande grupper ner till 28 kr per sålt gram saffran. När ni säljer delikatesser för att tjäna pengar till klassresan eller träningslägret får ni 47-67 kr per såld vara. Lägger vi till möjligheten att sälja flera olika produkter till varje kund gör det stor skillnad på vinsten till klasskassan eller klubbkassan.

Nöjda kunder

Feedback från våra kunder

Vi får väldigt höga kundbetyg och 99,2% av våra kunder kan tänka sig att samarbeta med oss igen. Det blir vi otroligt glada över. Era åsikter är viktiga för oss då vi arbetar aktivt med att förenkla försäljningen för alla.

Genomsnittligt kundbetyg: 4,8 av 5

Läs mer från våra nöjda kunder

Kul att sälja saffran inte samma sak som fördelaktigt

Många förknippar saffran med det speciella saffransbröd man serverar i luciatider, men saffran fungerar året om, i exempelvis saffranspannkaka, paella och risotto. Saffran tillhör den grupp av kryddor som fungerar både i varmrätter och i söta efterrätter och kaffebröd.

För er som ska sälja saffran är kanske vikten bäst av allt. I Sverige konsumerar vi visserligen över tio ton saffran om året, men portionsförpackningar av saffran väger nästan ingenting och tar inte heller upp något större utrymme. När ni ska leverera saffran till kunderna slipper ni släpa på stora, otympliga förpackningar. Ni kan ta med er hur mycket saffran som helst, och ju mer ni säljer, desto rikare blir ni.

Det sista gäller förvisso även DelikatessKungens produkter eftersom vi alltid erbjuder provision på försäljningen. Sälj mycket chokladpraliner, cheddar, salami, ekologisk olivolja, dragerade mandlar och lakrits, och res långt och dyrt för vinsten. DelikatessKungens delikatesser är dessutom ett festligare alternativ än saffran för fikastunden eller fredagsmyset. Jag menar, när såg ni senast saffran på en ostbricka?

Saffran – en historisk tillbakablick

Ordet saffran kommer från persiskans ord för den gula färgen, ”safra”, och kryddan etablerades i den arabiska världen redan under förkristlig tid. Saffran nämns i Bibeln, men även i Iliaden och Kung Oidipus. Till Europa kom den under den muslimska ockupationen av Spanien på 600-talet efter Kristus. Till Sverige kom den först med Hansan på 1200-talet och eftersom saffran var dyr redan då blev det en lyxprodukt. Den som hade råd att använda saffran ansågs per definition vara en lyckad människa.

På 1300-talet trodde man att saffran gav skydd mot digerdöden, men även idag används saffran i läkemedelsindustrin, både i rena mediciner och i olika hälsokostpreparat, eftersom det finns indikationer på att den främjar blodomloppet och motverkar astma, sömnproblem och depression. Det sista måste ju stämma för vem blir inte glad av saffran?

alternativ till att sälja kaffe

Fördelar med våra delikatesser istället för att sälja saffran

Vi tycker ändå att DelikatessKungens omtyckta och lättsålda delikatesser står sig bra i en jämförelse med saffran. Produkterna är roliga att sälja och det är lätt att komma igång med försäljningen. Här är några exempel från DelikatessKungens sortiment.

Starta en försäljning
Läs mer om våra delikatesser
  • -

    Salami – finns i fem olika smaker

    DelikatessKungens lufttorkade salami är vårt stora flaggskepp. Med extra hög kötthalt och förhållandevis låg fetthalt hoppas vi att du blir lika stolt över att sälja den som vi är, och vi vågar påstå att den är mer lönsam att sälja än saffran.

  • -

    Cheddarost – flerfaldigt prisbelönt

    Vår krämiga cheddarost kommer i två smaker, lagrad och extralagrad, och är redan där dubbelt så flexibel som saffran.

  • -

    Chokladpraliner – av äkta belgisk choklad

    Det är inte många som kan motstå handgjorda, belgiska chokladpraliner. Möjligen med undantag för dagen innan Lucia är våra praliner mer gångbara än saffran. Övriga 364 dagar gör klassen, skolan, föreningen och laget klokast i att sälja praliner.

  • -

    Olivolja – extra jungfruolivolja

    DelikatessKungens ekologiska olivolja är delikatessen som höjer alla annan mat. Precis som saffran fungerar olivolja både i matlagning och bakning. Olivolja är förresten matfettet som till och med gör torra saffransbullar saftiga.

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Fraktavgifter kan tillkomma (läs mer)

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser istället för saffran och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det