Sälja ljus med klassen, skolan, föreningen och laget

Obs. via DelikatessKungen kan du inte sälja ljus utan detta är endast en text om att sälja ljus. Vi har däremot väldigt bra alternativ!

Sälja ljus

Alternativ till att sälja ljus med klassen, skolan, föreningen och laget

När man vill tjäna pengar till skolresa eller träningsläger ligger försäljning nära till hands. Man kan sälja allt möjligt, och kunderna får sina varor levererade direkt hem till dörren av en grupp ungdomar som de därigenom hjälper så att de kan genomföra sin resa. Win-win!

Ljus är ofta presentförpackade. Vi bor i ett land med många mörka timmar och det är ju alltid trevligt att tända ljus, både till fest och en vanlig familjemiddag när man känner för att lyxa till det lite. Men istället för att sälja ljus till klassen finns det mycket ni kan sälja för att tjäna pengar till klassen eller tjäna pengar till föreningen. Snart kommer ni ha läst allt om alternativ till att sälja ljus.

Ljus av alla varianter

Det är kanske just för att vi har en lång mörk årstid som det finns så många olika sorters ljus. Stearin och vaxljus, handstöpta eller masstillverkade, kronljus, herrgårdsljus, doftljus, värmeljus, olika lång brinntid osv.

De som väljer att stöpa egna ljus kan öka förtjänsten. Att tillverka ljus och sälja ger mer pengar än att sälja stearinljus som redan är färdiga. Att istället sälja doftljus med klassen som redan är tillverkade är istället mer rationellt och gör det enklare att på förhand räkna ut förtjänsten.

Nöjda kunder

Feedback från våra kunder

Vi får väldigt höga kundbetyg och 99,2% av våra kunder kan tänka sig att samarbeta med oss igen. Det blir vi otroligt glada över. Era åsikter är viktiga för oss då vi arbetar aktivt med att förenkla försäljningen för alla.

Genomsnittligt kundbetyg: 4,8 av 5

Läs mer från våra nöjda kunder

Klimatsmarta ljus för en renare och grönare framtid

Ingen kan ha undgått miljödebatten de senaste åren, så särskilt lätt är det för återförsäljare att sälja ljus som är tillverkade av förnybara råvaror, klimatsmarta ljus miljömärkta med Svanen. Det kan tyckas som ett litet problem, men i Sverige eldar vi upp nästan 50 000 ton ljus om året. Att välja miljömärkta stearinljus istället för ljus av exempelvis paraffin och palmolja gör skillnad.

Det är inte bara viktigt för miljön och klimatet utan också för den egna hälsan. Paraffinet är cancerogent och genom att förbränna det inomhus ökar man risken för både cancer och astma. Det finns också kopplingar till hjärt- och kärlsjukdomar, så av rent egoistiska skäl bör man välja stearin eller bivax.

Säsongsbetonat att sälja ljus med klassen

Ett ljus som brinner med klar låga är rogivande och lite lyxigt och om man tänker efter finns det alltid ett skäl att tända ljus. På födelsedagar och stora högtider som jul och påsk såklart, men ett par ljusstakar höjer kvalitet på varje middagsbjudning. På verandan eller balkongen där man kanske inte har en elkontakt kan man alltid lysa upp sitt liv med en ljuslykta, ett par kronljus eller några värmeljus. Vackra ljus fungerar dessutom som prydnad även utan att de tänds. Ljus i presentförpackningar kan dessutom köpas in för att ges bort, men det är snarare en fin gest än något som gynnar klasskassan. När ni vill tjäna pengar till laget eller tjäna pengar till en klassresa finns bättre alternativ. Alkohol kan vara känsligt och blommor osäkert för allergiker. Då är mat att föredra. Äta bör man, som bekant, och DelikatessKungens delikatesser går att sälja 365 dagar om året.

För en nackdel med att sälja ljus är att det är säsongsbetonat. Ljus används framförallt på hösten och fram till jul. Er skolklass eller förening kan sälja ljus inför advent, men vill ni satsa på något som alltid funkar är mat säkrare.

alternativ till att sälja kaffe

Fördelar med våra delikatesser istället för att sälja ljus

DelikatessKungens omtyckta och lättsålda delikatesser är ett konkurrenskraftigt alternativ till att sälja ljus. Det är lätt att komma igång med försäljningen, vi hjälper er hela vägen och produkterna är genomgående av hög kvalitet. Här är några exempel:

Starta en försäljning
Läs mer om våra delikatesser
 • -

  Salami – finns i fem olika smaker

  Salami rullad i fem olika kryddblandningar är en storsäljare hos DelikatessKungens säljande grupper, klasser och föreningar. Den är noggrant kvalitetskontrollerad, har hög kötthalt, men är nästan helt fri från kolhydrater, och till skillnad från doftljus och adventsljus är den lika lättsåld året runt.

 • -

  Cheddarost – flerfaldigt prisbelönt

  Cheddarost säljs i tvåpack, en lagrad och en extra lagrad. Den tillverkas för hand av ett familjeföretag en mil från byn Cheddar och är mycket populär hos svenska kunder.

 • -

  Chokladpraliner – av äkta belgisk choklad

  Chokladpraliner kan väl ingen motstå? 22 praliner i 11 smaker som var och en smälter i munnen går som smör i solsken för de klubblag och skolklass som säljer dem.

 • -

  Olivolja – extra jungfruolivolja

  Olivolja, sist men inte minst, och framförallt ett gott skäl till att sälja delikatesser istället för att sälja ljus eller lotter. Denna prisbelönta jungfruolivolja är pressad ur tre sicilianska olivsorter och förvandlar vardagsmat till en smaksensation.

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Fraktavgifter kan tillkomma (läs mer)

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser istället för ljus och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det