Sälja ljus till klassen eller laget

Sälja ljus

Sälja ljus och tjäna pengar

När man vill tjäna pengar till skolresa eller träningsläger ligger försäljning nära till hands. Man kan sälja allt möjligt, och kunderna får sina varor levererade direkt hem till dörren av en grupp ungdomar som de därigenom hjälper så att de kan genomföra sin resa. Win-win!

En möjlighet är att sälja ljus. Det är en trevlig produkt, ofta presentförpackade i lådor om 4-6 ljus, som alla kan behöva. Vi bor i ett land med många mörka timmar och det är ju alltid trevligt att tända ljus, både till fest och en vanlig familjemiddag när man känner för att lyxa till det lite.

Ljus av alla varianter

Det är kanske just för att vi har en lång mörk årstid som det finns så många olika sorters ljus. Stearin och vaxljus, handstöpta eller masstillverkade, kronljus, herrgårdsljus, doftljus, värmeljus, olika lång brinntid osv.

Väljer ni att stöpa egna ljus blir förtjänsten per ljus maximal, men enklare och mer rationellt är att sälja redan färdiga ljus. Då blir det också enklare att på förhand räkna ut förtjänsten.

Bra miljöval

Ingen kan ha undgått miljödebatten de senaste åren, så särskilt lätt är det att sälja ljus som är tillverkade av förnybara råvaror, klimatsmarta ljus miljömärkta med Svanen. Det kan tyckas som ett litet problem, men i Sverige eldar vi upp nästan 50 000 ton ljus om året. Att välja miljömärkta stearinljus istället för ljus av exempelvis paraffin och palmolja gör skillnad.

Det är inte bara viktigt för miljön och klimatet utan också för den egna hälsan. Paraffinet är cancerogent och genom att förbränna det inomhus ökar man risken för både cancer och astma. Det finns också kopplingar till hjärt- och kärlsjukdomar, så av rent egoistiska skäl bör man välja stearin eller bivax.

Ljusa marknadsutsikter

Ett ljus som brinner med klar låga är rogivande och lite lyxigt och om man tänker efter finns det alltid ett skäl att tända ljus. På födelsedagar och stora högtider som jul och påsk såklart, men ett par ljusstakar höjer kvalitet på varje middagsbjudning. På verandan eller balkongen där man kanske inte har en elkontakt kan man alltid lysa upp sitt liv med en ljuslykta, ett par kronljus eller några värmeljus. Vackra ljus fungerar dessutom som prydnad även utan att de tänds. Ljus i presentförpackningar kan dessutom köpas in för att ges bort. Alkohol kan vara känsligt och blommor osäkert för allergiker, men vackra ljus blir alla glada för att få.

Enda nackdelen med att sälja ljus är att det är lite säsongsbetonat. Även om ljus används året om är det allra bäst på hösten och fram till jul. Vill ni satsa på något som alltid funkar är kanske mat säkrare. Äta bör man, som bekant, och DelikatessKungens delikatesser går att sälja 365 dagar om året.

Obs. DelikatessKungen säljer inte ljus utan detta är endast en text om att sälja ljus

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det