Hedesunda IF U13 tjänade pengar till hockeylaget genom att sälja delikatesser

Tjäna pengar som Hedesunda IF U13

Grupp
Hedesunda IF U13

Hedesunda IF U13 är en liten ishockeyklubb i Hedesunda i södra Gästrikland. De behövde tjäna pengar till utrustning och resor till olika cuper. De bestämde sig för att tjäna pengar till laget genom att sälja Delikatesskungens goda och lättsålda produkter.

De hade tidigare försökt sälja påsar och sälja kaffe men det var inte särskilt effektivt. De provade att sälja delikatesser den här gången och resultatet var slående. De var 12-13 stycken när de började sälja delikatesser och de lyckades sälja 203 stycken produkter och lyckades tjäna pengar till laget, en hel del dessutom. Är inte det en helt otrolig siffra? Att sälja något ätbart visade sig vara mycket lättare att sälja än någonting annat. Trots att fem personer hade slutat så lyckades man alltså att sälja så många produkter och lyckades på så sätt att tjäna pengar.

— Vi har provat att sälja med andra företag tidigare men det gick inte lika bra. Det är mycket lättare att sälja något ätbart, säger Anders Svensson.

Anders Svensson på Hedesunda IF tror att framgången beror på att man känner många på till exempel arbetsplatser och går till de som man vet har köpt delikatesser tidigare.

— Det var flera som var kunder sedan tidigare som ville köpa igen. Man har också lagt ut listor på olika arbetsplatser. Det var samma kundkrets.

Han har även flera andra tips.

— Det är bra att ha smakprov så att folk får provsmaka innan de köper. Det var också flera i laget som berättade för kunderna att pengarna går till resor till matcher och till laget.

Det är mycket enkelt att påverka gruppens försäljning som kontaktperson. Ett trick som Anders Svensson använde var att skicka ett sms till alla för att uppmuntra alla att fortsätta sälja.

Tack vare att de har kunnat tjäna pengar till laget så kan de lägga en hel del pengar på laget, till exempel genom att köpa ny utrustning och åka iväg till cuper.

— Vi har använt de pengar vi tjänat till cuper, mat och avgifter. I januari ska vi åka på en cup.

Anders Svensson och föreningen är mycket nöjda med Delikatesskungen och har bara positiva saker att säga om konceptet. Alla i laget är mycket intresserade av att fortsätta sälja Delikatesskungens produkter.

— Om laget finns kvar nästa år så kommer vi att sälja delikatesser igen för att tjäna pengar till laget. Det har varit flera som har slutat så vi vet inte om laget kommer att finnas kvar.

Han tycker dessutom att det inte finns något dåligt med konceptet eftersom det är lätt att tjäna pengar.

— Det är bra och ger ett bra resultat. Man behöver inte ligga ute med några pengar och man tar inga risker.

Kunderna har dessutom varit positiva till delikatesserna och tyckt att de har varit väldigt goda.

Är ni också ett lag, förening eller en klubb som behöver tjäna pengar till en cup så läs hur det går till här.