Sälja påsar till klassen och föreningen

Sälja påsar

Sälja påsar och tjäna pengar

Sedan det infördes skatt på plastbärkassar 2020 har plastpåsar blivit hårdvaluta, men svenska hushålls behov av plastpåsar och andra förpackningar har inte minskat, så för den skolklass eller förening som vill sälja påsar för att finansiera sin skolresa eller idrottsresa finns det goda möjligheter till stora förtjänster.

Vad har man påsar till?

Påsar kan vara en av de mest användbara produkterna i ett hem. Först och främst behövs påsarna i köket, för livsmedelshantering. De behövs för att frakta hem mat och för att slänga soporna som blir kvar när man har ätit, men också för att sortera och hålla ordning på våra ägodelar, så att vi inte blandar ihop dem. Därför fyller påsarna en viktig funktion även i förråd och garderober.

En påse håller också innehållet fritt från smuts och fukt, så påsar kan man ha till lite av varje. Därför behövs det också olika varianter. Engångspåsar, gärna ganska tunna, till sopor, kraftiga fryspåsar i flera olika storlekar som både går att diska och använda många gånger utan att det går hål på dem, och alla möjliga påsar till allt utanför köket, från återförslutningsbara enliterspåsar till stora sopsäckar.

Miljöaspekten

Att riksdagen bestämde sig för att straffbeskatta bärkassar och engångspåsar av plast betyder inte att det inte finns miljömässigt bra alternativ, bara att det fanns skrämmande filmer av plastavfall i floder på andra sidan jorden och att svenska politiker såg sin chans att dra in pengar till statskassan med hänvisning till miljön.

Tvärtom är det ju bra för både oss och naturen om vi tar hand om våra matrester och fryser in frukt och bär vi plockar på sommaren så att vi kan äta dem året runt istället för att importera från långväga producenter. Bäst är om vi använder hållbara, återvinningsbara och ekologiska påsar. På det sättet gör er klass eller klubb en miljöinsats genom att sälja påsar.

Bra försäljning

Påsarnas mångsidighet och användbarhet gör dem till ett perfekt sortiment att sälja. Alla behöver påsar och de flesta av oss behöver flera olika sorter och storlekar. Ziplock-påsar är ypperliga för att ha till matrester i kylskåpet, men utomordentligt opraktiska för att slänga sopor för till det vill man ha en påse som går att knyta ihop, och till både mat och sopor vill man ha rätt storlek för man vill inte spara mat i en påse med en massa luft, och när man fyller en påse med sopor vill man fylla den helt innan innehållet börja lukta. Var påse för var uppgift, vilket är perfekt för er som ska sälja påsar.

Har ni lust och energi kan ni själva använda påsarna för att packa bröd ni bakar och säljer på loppis. Det är bara fantasin som sätter gränser för användningen. Man brukar säga att det är innehållet som är det viktiga, men man ska heller inte underskatta förpackningen.

Obs. DelikatessKungen säljer inte påsar utan detta är endast en text om att sälja påsar

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Fraktavgifter kan tillkomma (läs mer)

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det