Pannacotta

fylld med hackade lakritskulor

Ingredienser

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, minst fem minuter.
  2. Hacka lakritskulorna, lägg i kastrull och smält dem.
  3. Häll på vispgrädde, socker och rör så att sockret smälter och att allt blandas med lakritsen.
  4. Dela vaniljstången, gröp ur innehållet, lägg frön och stång i kastrullen, koka upp allt tillsammans.
  5. Ta bort kastrullen från värmen.
  6. Krama ur vattnet ut gelatinbladet och rör ner i pannacotta.
  7. Plasta och ställ kall, gärna över natten.
  8. Plocka ur vaniljstången och vispa pannacottan fluffig.
  9. Klar att serveras.
  10. Grovhacka gärna resten av lakritskulorna toppa pannacotta med lakrits och färska hallon.

Pannacotta med hackade lakritskulor