Sälja lotter till föreningen eller klassen

Sälja lotter

Sälja lotter och tjäna pengar

Lotterier är lite av en chansning. Men skämt åsido, vill ni tjäna pengar till en skolresa eller till ett träningsläger kan ni testa att sälja lotter. De ryms i handen och erbjuder spänning för köparen. Som lottförsäljare säljer man på det sättet inte bara en papperslapp utan drömmar, fantasier och illusioner.

Olika möjligheter

Vill ni finansiera resan helt eller delvis genom försäljning av lotter finns flera vägar att gå. Ni kan anordna ett eget lotteri där ni säljer lotter från en tombola eller lottring. Lotterier är inte minst ett populärt inslag på en loppmarknad, så tänker ni organisera en loppis ligger det nära till hands att också hålla lotteri.

Skaffa vinster som inte kostar något i inköp genom att kolla med familjemedlemmar eller lokala företag som kan skänka sina produkter. Det kan vara tårtor från bageriet eller kaffe från matbutiken. Företagen får reklam och ni får ett lotteri där överskottet kan gå direkt till er klubb- eller klasskassa. Se bara till att ni håller er inom reglerna för gällande lotterilagstiftning. Lyssna gärna med Spelinspektionen (tidigare Lotteriinspektionen) för att vara på den säkra sidan.

Men kanske är det vanligare att sälja lotter åt ett befintligt lotteri. Många av Sveriges största lotteriarrangörer samarbetar med skolor eller föreningslivet som säljer företagets lotter och får provision på antalet sålda lotter.

Den perfekta gåvan

En lott är på ett sätt den perfekta gåvan. Den tar ingen plats, men kan vara väldigt värdefull utan att för den sakens skull kosta mycket. Går överskottet till ett behjärtansvärt ändamål blir vinsten dubbel, och skulle man inte vinna har man ändå bidragit till något bra, som en klassresa eller ett idrottsläger.

Så även om man själv inte är mycket för spel och dobbel kan man köpa lotter och ge bort, så har man både hjälpt en grupp ungdomar och samtidigt fått ett gäng presenterar att överraska andra med.

Ett spelande folk

Svenskar är ett spelande folk. Vi spelar för flera miljarder årligen, mer och mer för varje år. Vi spelar på tips, trav, poker och inte minst lotterier. Lotter är på ett sätt det mest rättvisa spelet. Varje lott är lika mycket värd och har exakt samma vinstchans som alla andra. Det kräver inga förkunskaper och allt som krävs av spelaren är att man håller fast vid lotten tills man har kvitterat ut vinsten.

Någon procent av befolkningen har ett osunt förhållande till spel, ett spelberoende som gör att de inte klarar av att behärska sitt spelande, men man kan nog vara ganska säker på att de oftare återfinns i spel med högre insatser, vadslagningar och kasinospel. Ett lotteri är i det sammanhanget ett ganska harmlöst spel, oavsett om man kan vinna pengar eller en chokladkartong. Och de som då och då vill unna sig en lott som guldkant på tillvaron är nog överens om att man hellre stöttar en grupp ungdomar som samlar pengar till sin resa än att man göder Svenska Spel, utländska spelbolag eller ett lotteri arrangerat av ett politiskt parti.

Vill ni ändå inte sälja lotter kan ni sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen. Delikatesser i form av en krämig cheddarost, kryddig salami eller handgjorda, belgiska chokladpraliner är nämligen vinst varje gång.

Obs. DelikatessKungen säljer inte lotter utan detta är endast en text om att sälja lotter

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Fraktavgifter kan tillkomma (läs mer)

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det