Sälja kryddor till klassen eller laget

Sälja kryddor

Sälja kryddor och tjäna pengar

Den idrottsförening eller skolklass som behöver ett bra sätt att finansiera träningsläger eller skolresa kan alltid sälja kryddor. Det är en handelsvara med gamla anor som troligen använts så länge det har funnits människor. Arkeologiska utgrävningar har hittat bevis för att kryddor användes för 6000 år sedan och var något av det första människan handlade med så fort vi hade uppfunnit båtar och andra transportmedel så att vi kunna besöka andra länder och världsdelar.

I modern tid går kryddor att variera i det oändliga. Man kan sälja färdiga paket och kryddboxar, enskilda kryddor och olika kryddblandningar. Dofterna och färgerna gör att de praktiskt taget säljer sig själva.

Vad är kryddor

Kryddor är ätliga delar av växter, en naturlig smaktillsats till skillnad från kemiska smakförstärkare. Kryddorna tillför smak och färg, men har även andra fördelar. Kryddor med konserverande egenskaper förlänger hållbarheten, det var ju så man började lägga in mat i olika salt- och sockerlag.

Genom att sälja kryddor kan ni också bidra till bättre folkhälsa eftersom många kryddor har hälsofrämjande egenskaper. Kanel främjar matsmältningen och hjälper mot halsbränna, vitlök lindrar bronkit och astma medan oregano är rik på antioxidanter.

Många kryddor ger större variation

Kryddor skiljer mästerkockar från amatörer. Man kan se dem lite som verktyg för en hantverkare. Ju fler verktyg i arsenalen, desto bättre resultat i köket. Idag är det populärt att laga mat med influenser från olika delar av världen. T ex har det asiatiska, amerikanska, grekiska och thailändska köket gjort avtryck i svenska hushåll och för att kunna kopiera rätter från andra länder krävs olika kryddor.

Variationen slutar inte med antalet kryddor. Ta bara salt. Idag är det ett samlingsnamn för så mycket mer. Vi har det vanliga bordssaltet som består av natrium och klorid. I mineralsalt har man bytt ut en del natrium mot t ex kalium och magnesium. Det finns jodberikat salt, havssalt, örtsalt, himalayasalt, bara för att nämna några.

Och peppar ska vi inte tala om, det är hur många kryddor som helst. Dessutom finns det färdiga kryddblandningar, grillkryddor och örtkryddor. Konsistensen påverkar också. Man köpa hela kryddor som varieras genom att man med hjälp av en kvarn eller mortel finfördelar dem olika mycket.

Kul att sälja

All försäljning har sina fördelar och utmaningar, men det är framförallt kul att sälja kryddor. Det är en härlig produkt man blir glad av, särskilt om den är paketerad i trevliga förpackningar. Kryddor är lätta att transportera, de väger inte så mycket och är inte ömtåliga. De presenteras snabbt och enkelt vid själva försäljningstillfället, och där finns något för alla, vare sig man gillar örter, vill ha tio olika pepparsorter eller har snöat in på grill, barbecue eller tacos.

Det är lite som DelikatessKungens delikatesser. Där finns också minst en produkt för varje kund. Någon gillar de handgjorda chokladpralinerna, någon annan den smakrika balsamvinägern, medan en tredje kund älskar den prisbelönta cheddarosten, och när kunden blir nöjd blir också försäljaren det.

Obs. DelikatessKungen säljer inte kryddor utan detta är endast en text om att sälja kryddor

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det