Gör som dansgruppen Danzvet

Grupp
Dansgruppen Danzvett

Kontaktperson
Petra Andersson

Antal sålda produklter
630

Gruppens förtjänst
41125

Antal deltagare
8

Antal försljningar
3

Bra sätt att tjäna pengar till tävlingar

Dansgruppen Danzvett åker runt på många aktiviteter – i år blir det sommarläger och dessutom svenska mästerskapen i Örnsköldsvik. Det kostar mycket med alla resor och arrangemang, så i år bestämde sig dansarna för att tjäna pengar genom att sälja delikatesser. De valde att sälja Delikatesskungens produkter, både för att produkten är bra och för möjligheten att tjäna pengar snabbt.

– Vi har tidigare sålt för ett annat företag, men det var lite dåligt gensvar, säger Petra Andersson som hållit i försäljningen.

Det är fyra buggtävlande par som har tjänat ihop pengar till sina aktiviteter. Påskförsäljningen var den första försäljningsomgången för dansarna, och de tjänade 10500 kr på 8 personer. De tycker att upplägget har varit bra under påsken, och har pratat om att tjäna pengar inför julen också.

– Vi har sålt till släkt, vänner och grannar. Jag kan tänka mig att det är lättare att höra av sig till företag inför jul, så de kan ge bort delikatesser i julklapp, säger Petra Andersson.

Svårare att sälja kakor

Hon tycker att delikatesser är det enklaste sättet att tjäna pengar till gruppen:

– Jag har varit med och sålt för klasser också. Det är mycket svårare att exempelvis sälja kakor. Då måste man ha en stor pall med kakor som man inte vet om man kan sälja. Det är mycket bättre att man bjuder på ett smakprov och sedan beställer så mycket som man sålt.

När man vill tjäna pengar till föreningen kan det vara en bra idé att berätta om syftet med försäljningen. Många kunder vill gärna vara med och stödja föreningen, om de vet att de pengar man tjänar går till bra saker.

– Vi har sagt att de stödjer tävlingsdansarna, att vinsten blir ett stöd för deras utveckling. Pengarna de tjänar går ju till dansläger på somrarna, svenska mästerskapen i Örnsköldsvik, kläder och sådant, säger Petra Andersson.

Tjäna pengar till individuella dansare

I många föreningar delar man lika på pengarna som man tjänar. Man kanske vill tjäna pengar till laget så man kan åka på cuper och träningsläger. Men när det gäller dansgrupper kan det vara lite annorlunda, berättar Petra Andersson:

– Dansparen får pengarna individuellt. Då sporrar dem lite mer när pengarna går till deras egen utveckling. En del säljer korv till klassresor eller lagaktiviteter och då lägger man ju vinsten i en klump istället.

Och dansarna kommer att sälja delikatesser fler gånger. En del föräldrar har två ungdomar som tränar dans, och det blir väldigt dyrt. Då kan försäljningen vara ett bra sätt att få in pengar. Petra Andersson tycker inte att det är för mycket arbete att hålla i försäljningen:

– Det flyter på bra. Jag har ju lämnat ut lappar och så, men jag tycker inte att det är så mycket jobb. Det har fungerat jättebra allting. Vi har fått mycket mail och telefonsamtal från Ove på Delikatesskungen och det har varit jättebra tycker jag.